Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Thomas Maas; "Over Winnaar"

publicatiedatum: vr 30 oktober 2020

In het RTL TV programma ‘Over Winnaars’ jagen mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte hun dromen na. Presentator Jamai schakelt hulp in zodat er nieuwe deuren opengaan, om de plannen, passies of ambities waar te maken die de deelnemers hadden weggestopt of niet meer voor mogelijk hielden. Op 11 november is Woerdenaar Thomas Maas te gast met zijn droom.

 

Thomas Maas (36)

,,Toen ik 26 was, ben ik met mijn toenmalige vriendin voor een jaar naar Curaçao verhuisd. Nog maar zeven weken op het eiland, kregen we ‘s nachts een auto-ongeluk. We waren bijna thuis toen we van de weg gedrukt werden door mensen die onze auto wilden stelen. Ik ben tegen een betonnen rand gereden en doordat mijn gordel kapot was, vloog ik door de voorruit. Mijn rug brak en sindsdien heb ik een complete dwarslaesie.”

 

Voor mijn ongeluk was ik altijd gek op extreme sporten, zoals kitesfurfen, skaten en snowboarden. Het geeft een bepaalde vrijheid om even alles los te kunnen laten en te genieten van de elementen. Sinds mijn rolstoel miste ik dat.” en Mijn droom is weer een extreme sport beoefenen.

 

Het programma word uitgezonden ongeveer een jaar na de opnames, al die tijd moest Thomas e.e.a. geheim houden, straks kan hij eindelijk aan iedereen vertellen wat zijn droom was (is).

 

  • Overigens is Thomas óók heel actief voor de inclusiviteit van o.a., rolstoelgebruikers zie HIER