Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kaarsjes in Petruskerk even uitgebrand

publicatiedatum: ma 26 oktober 2020

Op vrijdag 6 november zou het de 15e keer zijn en in december wordt het eerste lustrum bereikt. Vele duizenden zijn er al in de kerk geweest om hun kaarsje aan te steken. Maar ook hier gooit het virus de boel in de war. Het lijkt de organisatie niet verstandig om die avond, waar zoveel mensen op af komen, door te laten gaan.

 

Er zijn veel mensen die na het aansteken van hun lichtje gaan zitten om te bidden, te denken aan degene waar ze het lichtje voor hebben aangestoken en om te luisteren naar het koor en de pianomuziek."

 

"Ja daarom is het 'anders dan anders'. Sinds het virus onder ons is hebben we de Petruskerk open iedere zaterdag 2e en 4e zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Bezoekers kunnen in het koor van de kerk een kaarsje aansteken en gaan zitten. Wilt u een gesprek dan is dat mogelijk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de Petruskerk te bezichtigen.

Er zijn gidsen in de kerk aanwezig die u het een en ander kunnen vertellen. Op de zaterdagen wordt het eeuwenoude en pas gerestaureerde B├Ątzorgel bespeeld."