Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Theater voorlopig helemaal dicht

publicatiedatum: wo 14 oktober 2020

De aangescherpte corona-maatregelen van de overheid- Maximaal dertig personen per zaal -hebben tot gevolg dat de directie van het Klooster heeft besloten dat er in de theaterzaal van Het Klooster èn in de pop-up locatie in de TechnoHUB, na vandaag voorlopig geen theatervoorstellingen zullen plaatsvinden. (zie het persbericht hieronder). Overigens gaan cursussen e.d WEL door!

 

Theaterprogramma Het Klooster “on hold”

 

Helaas hebben de strengere maatregelen ertoe geleid dat de deuren van onze theaterzaal èn het pop-up theater vanaf donderdag 15 oktober voor vier weken dicht blijven en ons theaterprogramma on hold is gezet.

Gekochte Kaarten
Bezoekers die kaarten hebben voor voorstellingen voor de komende periode, worden per email geïnformeerd. Op een later moment volgt informatie over een vervangende speeldatum.
“De liefde voorbij” een voorstelling van Debby Petter, wordt vanavond, 14 oktober gespeeld. Dit is voorlopig de laatste voorstelling.


Besluit

Dit besluit is in nauw overleg met de Gemeente Woerden en de Raad van Toezicht van Het Klooster genomen. Het is financieel niet haalbaar om voorstellingen te presenteren aan een groep tot maximaal 30 bezoekers. Wij betreuren het zeer dat wij ons trouwe theaterpubliek niet kunnen ontvangen. Echter, ieders gezondheid is een groot goed en met het strikt opvolgen en naleven van de maatregelen hopen we dat we bijdragen aan het bestrijden van het virus en een spoedige hervatting van de theatervoorstellingen.


Programma 20 – 21

Het was een bijzondere start van theaterseizoen 20 – 21, met een gevarieerd aanbod in de theaterzaal van Het Klooster voor 45 personen èn in ons Pop-Up theater in de TechnoHUB voor 120 bezoekers.

 

Vanwege de huidige 1,5 meter samenleving is er in korte tijd met veel energie en inspanning van betrokken partijen een pop-up theater gerealiseerd in de TechnoHUB*, waarbij de 1,5 meter gewaarborgd is.

Dit Pop-Up theater biedt op een veilige manier plaats aan 120 bezoekers. Voor dit pop-up theater hebben wij twee weken geleden ontheffing gekregen van de corona-beperking van 30 toe te laten personen door de Veiligheidsregio Utrecht, deze uitzondering is nu helaas teruggedraaid.

 

Cursussen

De gedeeltelijke lockdown heeft op dit moment geen consequenties voor de kunsteducatie. Dat betekent dat we al onze lessen en cursussen gewoon kunnen voortzetten op de huidige manier, zowel in Het Klooster als op de scholen. We hebben de nodige maatregelen genomen om dit corona-proof te kunnen doen volgens de actuele RIVM-richtlijnen.