Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Expositie en Lezing bij Slagmaat

publicatiedatum: di 13 oktober 2020

De expositie bij Slagmaat Ik zie je! gaat over ontmoetingen. Blije, toevallige en openhartige ontmoetingen, maar ook over het elkaar niet kunnen ontmoeten. Het gaat over verlangen naar elkaar, verlangen naar zijn zoals je werkelijk bent, over je letterlijk en figuurlijk blootgeven.

 

Het is een verrassend mooie expositie geworden voor LHBTI-ers én voor hetero’s, met werk van kunstenaars die deels uit Woerden komen en soms uit de LHBTI-gemeenschap:

PABLO BURGOS GARCÍA getekend dagboek van ruim 6 meter over de periode dat hij niet bij zijn man kon zijn vanwege reisbeperkingen tussen Spanje en Nederland 

ROBERTO HELDER prachtige portretjes en mensjes in mini Ukiyo-E: handmatige meerkleurendruk gesneden uit HEMA gummetjes

FRED ROSENHART aquarellen, een olieverf schilderij en drukken op linnen van gespierde, sensuele mannen ROBERT ROOZENBEEK zwart-wit foto van modeontwerper, designer en kunstenaar Mart Visser

DIRK VAN DER VECHT twee portretten die je elk op hun eigen wijze aan het denken zetten over zien en werkelijk gezien worden en een schilderij waar de vrijheid vanaf spat!

MARGO DE WIJK fotografeerde 84 Woerdense mannen, jong en oud, hetero en niet.

Van plint tot plafond, van wand tot wand vormen ze in al hun verscheidenheid in zwart-wit een krachtige eenheid.

Ik heb de expositie samengesteld ter gelegenheid van de Regenboogweek, die LHBTI in Woerden meer zichtbaar en bespreekbaar wil maken. Mede mogelijk gemaakt door Cultuur Platform Woerden, Gemeente Woerden, COC Midden-Nederland en Coming Out Woerden. 

  • Ik zie je! is te zien in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat tot en met zaterdag 7 november 2020.
  • De expositie met schilderijen van Jan Vermaat is in de galerie zelf te zien tot en met zaterdag 31 oktober 2020. Beide locaties delen de voordeur.

De galerie en expositieruimte zijn elke vrij- en zaterdag open tussen 10-17 uur, maar ook op andere (wisselende) dagen.

Reserveer vooraf

via Boek een Bezoek -tevens voor boeking private viewing- op www.galerievanslagmaat.nl of bel mij op 06 4872 9544. 

ONLINE LEZING woensdag 14 oktober 2020, 20.00 uur
Ook dit jaar kun je in de Regenbookweek een toepasselijke kunstlezing verwachten. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet in Galerie Van Slagmaat, maar thuis op de bank. Voordeel is dat het niet uit maakt waar je woont! Volg de lezing op je computer of tablet en zie de afbeeldingen die je anders in de galerie zou zien. Je hoort de spreker live en kan hem als je wilt ook zien. En je kunt vragen stellen!

De mannen van Michelangelo door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin 
Michelangelo Buonarroti (1475-1564) liet de wereld een immense hoeveelheid kunstschatten na, die een half millennium na hun ontstaan nog steeds versteld doen staan zoals het beeld van David, de fresco’s in de Sixtijnse Kapel en het gebouw van de Sint Pieter. Michelangelo was schilder, beeldhouwer, dichter en architect. Een typische homo universalis van de Renaissance. En homo. 

Hoe kon Michelangelo enerzijds toespelingen op homoliefde maken en anderzijds opdrachtnemer van meerdere pausen zijn? Kunsthistoricus Krzysztof -bekend van zijn lezing ‘Kunst met een Roze Randje’ in 2018 - laat op aanstekelijke wijze en met humor zien hoe daar destijds tegenaan gekeken werd en in welke context Michelangelo zijn meesterwerken schiep.  

Wanneer: Woensdag 14 oktober 2020, 20 uur; duur incl. pauze (haal zelf iets lekkers in huis ;-) ca 2 uur
Aanmelden: tot en met 13 oktober 2020 via lezing@galerievanslagmaat.nl Tickets: € 5 p.p.
Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek en na ontvangst van de betaling een link.
Donaties zijn welkom, want we missen de inkomsten uit drankjes die nodig zijn om de kosten te dekken. Alvast bedankt.