Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

de CoronaMelder app

publicatiedatum: wo 14 oktober 2020

De app CoronaMelder is in het afgelopen weekeinde zo'n 700.000 keer gedownload, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Door de app kan iedereen die langer dan een kwartier bij een positief getest persoon in de buurt is geweest, op de hoogte worden gesteld. Hieronder, wellicht ten overvloede, de belangrijkste officiële informatie.

 

De Coronamelder helpt u de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De app is nu in heel Nederland te gebruiken

In de strijd tegen het coronavirus heeft het Rijk de CoronaMelder ontwikkeld. De CoronaMelder meldt of u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Hoe meer mensen de app installeren hoe beter hij werkt. De afgelopen weken is de app in 5 regio’s uitgebreid getest en is de app al 1,3 miljoen keer gedownload. Het downloaden van de app is vrijwillig.

 

Hoe werkt het?

U krijgt een melding nadat u extra kans op besmetting hebt opgelopen. De app stuurt een melding als u minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

Is de app veilig te gebruiken?

CoronaMelder voldoet aan strenge eisen. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy en toegankelijkheid, zodat u de app veilig kunt gebruiken.

Downloaden in App Store of Google Play

Zoek in de App Store (iPhone) of Google Play (alle andere mobiele telefoons) naar de app met de naam CoronaMelder.

Niet voor alle telefoons

De CoronaMelder app werkt op een nieuw bluetoothsysteem van Apple en Google. De app werkt alleen op telefoons met iOS 13.5 of hoger en Android 6.0 of hoger. Op oudere toestellen werkt de app helaas niet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de CoronaMelder op coronamelder.nl