Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Programma Snertweek

publicatiedatum: do 15 oktober 2020

De winkeliers van het Stadshart vinden het niet doorgaan van de koeiemart, de nacht van Woerden de Najaarsmarkt en de kermis heel erg SNERT. Om toch een beetje sfeer te maken organiseren ze de Snertweek van ma 19 t/m zo 25 oktober, met een "snert-verkiezing" "Koeienjachtbingo", "Loei-goeie koopjes", en "Kristaljons". Wat dat allemaal betekend en wanneer het is lees je hieronder.

 

Snert-verkiezing

  • ma 19 oktober

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard? Wij zijn zeer benieuwd en organiseren daarom deze snert-verkiezing.

Iedereen mag meedoen.
Maar let op! Wordt jouw soep verkozen tot de lekkerste snert van Woerden? Dan moet je jouw recept bekend maken, zodat de rest van Woerden óók kan genieten van de lekkerste erwtensoep.

In de jury zitten Niels Verburgt (chef van Bistro Lokaal), Gineke van Kesteren (Keurslager), die elk jaar honderden liters erwtensoep maakt) en dhr. Rijnsburger (Woerdenaar en snert-liefhebber). Wellicht wordt de jury nog versterkt door een lid van de Stichting Oud Hollandse Gerechten.

Doe je mee? Haal dan vanaf donderdag 8 oktober je wedstrijd formulier bij Buro Fudge (Rijnstraat 36B). Je krijgt dan ook gelijk een bakje, waarmee je jouw erwtensoep kan inleveren. Zorg dat je je bakje vóór zaterdag 17 oktober in huis hebt, zodat je in het weekend lekker aan de slag kunt in de keuken. Je inzending moet op maandag 19 oktober vóór 16:00 uur ingeleverd worden.

De jurering zal zonder publiek plaatsvinden op maandagavond 19 oktober. We houden jullie uiteraard wél op de hoogte via social media.

 

LoeiGoeie Koopjes

  • ma 19 t/m zo 25 oktober

Black Friday comes early dit jaar. Tenminste… in Woerden dan!

Tijdens de Snertweek zijn er LoeiGoeie koopjes te veroveren bij de winkeliers in het Stadshart.

In plaats van de Koeiemart Koopjes op de najaarsmarkt, zijn deze koopjes gewoon in de winkel te verkrijgen. Dit jaar dus niet één dág om je koopje te veroveren, maar een hele wéék! Benieuwd naar de aanbiedingen? De aanbiedingen worden verzameld in de LoeiGoeie Koopjes KOErant, die vanaf 14 oktober te halen is in het Stadshart.

En houd social media in de gaten, want ook daar gaan we aandacht besteden aan deze top aanbiedingen.


Koeiejacht

  • ma 19 t/m zo 25 oktober

Tijdens de Snertweek hebben losgeslagen koeien zich verstopt binnen de singels van Woerden.

In etalages, achter de ramen van huizen… Ze zitten óveral! Zoek de koeien en streep ze af op je bingo-kaart.

Een aantal van die koeien hebben ook iets bijzonders te vertellen, over de Koeiemart.

Waar je deze kunt vinden, staat op de bingokaart. Heb je die bijzondere koeien gevonden?

Zoek dan het antwoord van de vraag en vul ‘m in. Lever je bingokaart in bij de Wereldwinkel in Woerden. En wie weet win jij! Want tussen alle inzendingen trekken we drie winnaars, die poffertjes mogen gaan eten bij de poffertjeskraam!

De Bingo-kaart is vanaf 14 oktober gratis te verkrijgen in het Stadshart.

 

Pardon?! Kristaljon!

  • ma 19 t/m zo 25 oktober

De Kristaljon is een échte Woerdense specialiteit. Veel Woerdenaren zijn dat vergeten of hebben er zelf nog nooit van gehoord. Wikipedia weet het gelukkig nog wel. En wij ook!

 

Na vergeten groenten herintroduceren we de Kristaljons: Kleine rozijnenbollen met roomboter, kaneel en kristalsuiker. Een traditioneel product van de lokale Woerdense bakkers.

Ze zijn zó lekker. Hoe heeft het ooit kunnen gebeuren dat ze in de vergetelheid zijn geraakt?

Daarom staat deze heerlijke Woerdense specialiteit in de schijnwerpers deze Snertweek!

Om thuis van te genieten óf lekker voor bij een kop koffie of warme choco in één van de Woerdense restaurants of cafétjes.