Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Maand van de Geschiedenis in Woerden

publicatiedatum: ma 12 oktober 2020

Oktober is landelijk de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Oost/West. Stadsmuseum Woerden sluit aan met een paar mooie activiteiten zoals een Livestream lezing, kinderactiviteiten en gratis ansichtkaarten

 
  • Dinsdagavond 13 oktober zal Niek de Kort van 20.00-21.00 uur in dat kader een livestream lezing houden vanuit de Vroedschapszaal over het thema: 'Woerdenaren naar de Oost; Historisch verband tussen Woerden en de VOC'. Ooit geweten dat er ook Woerdenaren naar de Oost voeren? De lezing is veilig vanaf huis te volgen van achter je PC! Niek is voorzitter van de historische vereniging, de SHHV, en deze lezing is een initiatief van het team achter de vernieuwde website VerhaalvanWoerden.nl. De link naar de livestream volgt de dag ervoor op de website van het museum en de SHHV.
  • In de herfstvakantie is kunnen kinderen meedoen aan de kinderactiviteit : 'Een staf voor onderweg'. Stel: je gaat van oost naar west, van zuid naar noord of andersom. Je gaat weg van wat je kent en komt op een plek die vreemd is.... Je maakt zelf een staf, versierd met alles dat jou helpt om het meeste uit je reis te halen. Op donderdag 22 oktober, van 14.00-15.30 uur, zie www.stadsmuseumwoerden.nl voor meer informatie en reserveren (verplicht).
  • Romeinse Limes Nederland heeft voor de Maand van de Geschiedenis een set van negen ansichtkaarten gemaakt van de ‘Best Nine’: negen Romeinse topstukken  uit het hele Limes-gebied. Daaronder ook het Woerdense aspergemes!*  Elke bezoeker van het Stadsmuseum krijgt deze maand GRATIS zo'n setje ansichtkaarten cadeau. Deze ‘Best Nine’ zijn onlangs in 3D gefotografeerd en nu te zien op https://www.romeinen.nl/best-nine-in-3d. Bekijk nu dus zelf het aspergemes van alle kanten op je eigen scherm!

*Het echte aspergemes is overigens tot eind februari uit logeren, het is te zien in de mooie tentoonstelling Romeinen langs de Rijn, in het RMO in Leiden.