Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Maak je eigen "standbeeld"(in 2 dagen)

publicatiedatum: wo 7 oktober 2020

Het beeld op deze foto is in zeer weinig tijd gemaakt. Iedereen die een beetje handig is en niet bang voor "vuile handen" kan vrij gemakkelijk een eigen creatieve variant hierop maken. Dit beeld heeft een tijdje, illegaal, op een Utrechtse rotonde gestaan, " Toen de gemeente "getipt" werd over het beeld is het verwijderd, en opgeslagen. Onder het verhaal en een filmpje, (voor als je zelf wilt "beeldhouwen'.)

 

Het beeld stond enige tijd in Utrecht op de kruising van de Koningin Wilhelminalaan en de Overste den Oudenlaan. Niemand leek te weten hoe, en waarom, het daar kwam, wie het was.

Inmiddels is duidelijk waar het beeld vandaan komt. Het is een idee van Utrechtse vlogger Thijs. Hij wilde zijn vriend Tobias bedanken en besloot een standbeeld aan hem te wijden. (bron en foto: De DUIC internetkrant)

 

HIER You tube filmpje met de makers en recept voor een beeld met paspop (of , een houten skelet, zelfgemaakte vogelverschikker, een oude dresboy van de kringloop o.i.d.) zakje sneldrogende beton, oude kleding, water én een goed idee. O, ja,.... en natuurlijk een plek waar het kan/mag staan.