Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Fiets door het Hoofdkwartier van de prins

publicatiedatum: di 6 oktober 2020

In het kader van de maand van de Geschiedenis opent Wouter van de Waterlinie op 10 oktober (11.00 uur) een nieuwe waterlinie fietsroute vanuit de Reeuwijkse Hout. De route heeft een audiotour via izi-travel en op een aantal plaatsen staan info-borden. Vanwege de Coronamaatregelen vragen we u om de route zelf op een later moment te fietsen. Dat kan iedere dag van de week.

 

Het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie lag tijdens het rampjaar 1672 tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Het legerkamp van prins Willem III liep zelfs door tot Zwammerdam. De mooiste verhalen over het rampjaar hebben zich hier afgespeeld. Maar buiten het imposante Fort Wierickerschans lijkt hier niet veel meer aan te herinneren. Toch is er meer.


De audiotour ‘In het hoofdkwartier van de prins’ neemt u mee langs 16 locaties die nog herinneren aan dit bijzondere moment in de geschiedenis. Molens, boerderijen, dijken, sluizen, kerken, kanonnen en verdwenen schansen. Iedere plek vertelt zijn eigen verhaal.


De audiotour zal in het Nederlands worden gepresenteerd. Voor de buitenlandse gasten van Landal GreenParks volgt nog een Engelse en Duitse versie. Een aantal jaar nadat onze prins Willem III hier zijn hoofdkwartier had, werd hij de Engelse ‘King Billy’. Ook voor Engelse toeristen is dit dus historische grond.

 

Ook wanneer u de izi-TRAVEL app niet gebruikt zult u de waterlinielocaties voortaan herkennen. Kleine informatiebordjes met een verwijzing naar de website van Hoofdkwartier 1672 vertellen u meer over iedere plek.

 

De officiële onthulling door Wouter van de Waterlinie vindt plaats op 10 oktober om 11.00 uur bij de TOP Reeuwijkse Hout. Vanwege de Coronamaatregelen vragen we u om de route zelf op een later moment te fietsen. Dat kan iedere dag. U vindt de route via www.hoofdkwartier1672.nl/routes

 

Bekijk de app  via: https://izi.travel/nl/7427-in-het-hoofdkwartier-van-de-prins/nl