Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Coronanieuws: bierviltjes met boodschap

publicatiedatum: vr 2 oktober 2020

‘Proost! Dit is met afstand het gezelligste feestje!’ - ‘Hé feestbeest, houd een beetje afstand!’ 'Coronaproof chillen? Daar krijg je geen spijt van.' Dit zijn drie van de vijf slogans die op bierviltjes staan die supermarkten deze week uitdelen aan jongeren.

 

Als zij een krat bier of andere alcoholische drank kopen, krijgen de jongeren gratis een pakketje. Met deze actie hoopt de gemeente Woerden de bewustwording onder jongeren te vergroten voor de noodzaak van de corona maatregelen. Doel is de veiligheid tijdens (huis)feesten te stimuleren.


Ook een pakketje bierviltjes?

Ga dan naar de Albert Heijn, COOP, Jumbo of Plus in onze gemeente.

Waarom deze actie?
De behoefte van jongeren aan (groeps)contact buiten het eigen gezin is groot. Jongeren blijven elkaar informeel ontmoeten. Juist dat informele zorgt ervoor dat de corona richtlijnen niet altijd makkelijk opgevolgd worden, ondanks het feit dat 70% van de jongeren zegt het eens te zijn met de maatregelen. Ter plekke voelt het anders en ligt impulsgedrag op de loer, zeker onder invloed van drank en/of drugs.

Nu het weer koeler wordt, verplaatsen feestjes zich naar binnenruimten. Vanwege een hoger besmettingsgevaar is dat risicovol, te meer omdat de toename van het aantal Covid-19 besmettingen onder jongeren ook in onze gemeente groot is.