Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

In Woerden zijn we er voor elkaar

publicatiedatum: vr 25 september 2020

Van 1 tot en met 8 oktober is de nationale Week tegen de Eenzaamheid. Lokale organisaties en bedrijven organiseren activiteiten om mensen bij elkaar te brengen en op die manier eenzaamheid tegen te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld een kaartavond met klaverjassen georganiseerd door Wijkcentrum Molenvliet, organiseert de Kunstkring een workshop beeldhouwen en kan er een proefles Aikido worden gevolgd.

 

 In deze week roept Hart voor Woerden alle inwoners van de regio op om extra in actie te komen tegen een groeiend probleem: eenzaamheid. Woerdense organisaties hebben activiteiten georganiseerd om inwoners bij elkaar te brengen en voor extra verbinding en interactie te zorgen.

 

Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben het aanbod bij elkaar gebracht tot een uitgebreid en divers activiteitenprogramma.

 

 

Hiernaast besteden we ook online aandacht aan de Week tegen de Eenzaamheid, bijvoorbeeld met een dagelijkse nieuwsbrief en posts op Facebook en Instagram. In de nieuwsbrief staat bijvoorbeeld een kleine opdracht om eenzaamheid in je directe omgeving tegen te gaan en worden hulpvragen op gebied van eenzaamheid uit de vrijwilligersvacaturebank uitgelicht. We werven op deze manier nieuwe vrijwilligers om het aantal hulpvragen op dit vlak terug te brengen.

Geïnteresseerden voor de nieuwsbrief kunnen zich inschrijven via www.hartvoorwoerden.nl. Hier vind je ook de vrijwilligersvacaturebank.

  • Hart voor Woerden ondersteunt de vrijwilligers in Woerden. Wij verzorgen de promotie over vrijwilligerswerk; stimuleren ontmoetingen en kennisuitwisseling; bieden workshops en trainingen; en we geven advies over vrijwillige inzet in de gemeente Woerden.
  • Thuishuis Woerden biedt ouderen een plek om samen met anderen oud te worden wanneer zij dreigen te vereenzamen door het verliezen van hun partner bijvoorbeeld.