Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Schulenburch Kamerik "in zwaar weer"

publicatiedatum: do 17 september 2020

Het behoud van de Schulenburch in Kamerik, in de huidige vorm, staat op dit moment onder druk. Door, volgens sommigen, één klager over overlast. Andere Kamerikers voeren actie voor behoud van de sport en evenementen accommodatie. Ze zijn ook gestart met een petitie. Wie deze petitie tekent geeft aan te willen dat de Schulenburch zijn maatschappelijke taak mag blijven uitvoeren als dorpshuis van Kamerik.

 

De schulenburch is naast sporthal ook een plek voor dorpsfeesten en bruiloften en voor feesten met muziek zoals de jaarlijkse evenementen als ‘Kamerik Live’ (weekend met optredens van lokale bands) en ‘Kingsnight’ (viering van Koningsdag) de toneelclub met de jaarlijkse voorstelling en ook de bibliotheek is er gevestigd enz,.  De accomodatie is klaarblijkelijk slecht geluidsdicht te maken want de gemeente heeft het bestuur van het dorpshuis al twee keer met 5000 euro beboet voor ernstige overlast.

 

Diverse dorpelingen hebben hun steun voor het dorpshuis ook vorm gegeven door op diverse plekken in Kamerik spandoeken op te hangen en door de petitie te starten.

 

Misschien tijd voor een goed compromis of voor "de rijdende rechter"?

 

Meer informatie en interview met bestuur Schulenburch: artikel AD

Lezen, en evt. steunen, petitie HIER.