Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Pre Party", toch "Pop" op het podium

publicatiedatum: za 19 september 2020

Popronde, al een paar keer te gast in Woerden ging in 2020 niet door. Om toch wat te laten zien en horen gaat dit reizende festival dit najaar toch, kleinschaliger en coronaproof, op tour langs Nederlandse poppodia als de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’. Op zondag 27 september strijkt het festival neer in Podium Bredius, voorheen Babylon, in Woerden.

 

‘Popronde Poppodium Pre-Party’

Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival, dat dit najaar zou plaatsvinden is door corona  verplaatst naar begin 2021

 

De (grote) Popronde vindt plaats in kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken, van deelnemende gemeenten, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen,’ aldus Chris Moorman, hoofd communicatie van het festival.

‘In o,a Poppodium Bredius  is deze mogelijkheid er wel,  Een uitgelezen kans dus om toch nog iets voor de geselecteerde acts te kunnen betekenen, en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’ In Woerden spelen de groepen KY., Phillipine en Voidfare.

 

Podium Bredius

(voormalig Babylon) is een cultuurcafé met podium, volledig gedraaid door jongeren uit Woerden!

Ze organiseren alles van themacafés tot EDM-feesten. Wil je zelf iets leuks met ons organiseren? Neem dan contact met ons op!

 

Pogramma 27 september

KY.

Ky vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele songs. Zijn unieke, rauwe stem en meeslepende muziek geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Denk hierbij aan Ben Howard en James Bay. Recent releasede KY. zijn single ‘Seaside’ in een uitverkocht Cinetol, waarna airplay op o.a. 3FM, KINK en Q-Music volgde.

Phillipine.

Grote fan van Lennon Stella en Maggie Rogers? ze doet aan hen denken en schrijft haar eigen nummers.

Looking for music that combines 80s influences with a modern production and catchy hooks? Then I must now present to you: Philippine. With her bright and luminous vocals, the 21 year old singer and artist stuns you with lyrics about real life experiences, and melodies that you will not be able to forget quickly. The singer’s country roots can still be discovered into her songwriting

VoidFare

VoidFare is een band. Vier kunstenaars die ieder hun stempel drukken op een eigenzinnige, rauwe indie sound. Het resultaat is een eclectisch en dynamisch geheel, waarin performance en echtheid centraal staan. De muziek is dromerig maar knallend, intiem en toch groots. Laat je meenemen naar hun energieke droomwereld vol galmende gitaren en zwevende synths.

 

Geen vervanging voor de Popronde.
De Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor de Popronde, maar een aanvulling op het beproefde concept, geboren vanuit de beperkingen die de pandemie oplegt.

Een ander concept, met andere voorwaarden, maar waarmee we óók het gat tussen Popronde en het podiumcircuit willen verkleinen, met dit concept nemen we alvast een aanloop daar naartoe, door de banden met de podia die we normaal gesproken niet aandoen ook aan te trekken, en Popronde opnieuw bij hen en hun publiek onder de aandacht te brengen’

 

Kosten

Popronde optredens zijn normaal gesproken gratis toegankelijk, maar gezien de situatie waarin de podia zich bevinden, het mislopen van inkomsten, is besloten dat ieder podium maximaal 5,- entree mag heffen.

De Popronde Poppodium Pre-Party is niet alleen in Woerden maar begint op zaterdag 12 september in Doornroosje, in thuisstad Nijmegen waar het festival traditioneel aftrapt. De tour eindigt op 28 november met een eindfeest in de Melkweg in Amsterdam.
Alle andere speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma zijn te vinden op www.popronde.nl.