Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Hele dag: Opera Viva Festival

publicatiedatum: do 3 september 2020

Het Opera Viva Festival beleeft een eendaagse editie op zaterdag 19 september met meerdere voorstellingen en concerten in de Petruskerk, Het is een ‘doorkijkje’ naar het vierdaagse Opera Viva Festival dat in maart zou plaatsvinden en hopelijk in april 2021 gehouden kan worden. De organisatie wil namelijk heel graag iets laten zien van het moois dat het in petto heeft

 

 THE UPLIFTING EDITION
Wat u gaat zien is een deel van datgene dat ten tijde van het uitstellen van het festival al voor een groot deel was voorbereid. Dit extra festival wordt onder andere mogelijk gemaakt met aparte Coronafondsen, door kaartverkoop en door de Gemeente.


Woerdenaren omarmen
De onlangs tot ridder benoemde initiator van dit festival Carla Regina wil met deze ‘uplifting’ editie troosten, opbeuren en positiviteit brengen aan ons publiek, dat van zang en van opera houdt. “Wij willen alle Woerdenaren omarmen en met een bijzondere livestreaming ook een nieuw publiek begroeten en opbeuren in het kader van muziek, theater, cultuur.”


In- en uitgeleide met vrolijke opera
Aan het begin en aan het eind van Opera Viva Festival, The Uplifting Edition zingt het Woerdense amateurgezelschap ‘zo mogelijk buiten’ opera voor Woerden. De getalenteerde Woerdense zangers zijn deze middag de muzikale gastvrouwen en gastheren om 12.30 en 17.00 uur. Zij brengen een zeer afwisselend programma van licht klassiek en vrolijk operarepertoire.


Drie concerten binnen

  1. Opera Viva Festival opent in de kerk van 13.00 tot 14.00 uur met een unieke bewerking van ‘La Serva Padrona’, ofwel de bazige meid. Deze komische opera is zeer bekend bij de operafans over de hele wereld en staat al 300 jaar bekend als een van de favoriete stukken.
  2. Het tweede concert is van 14.30 -15.15 uur van de oorspronkelijk uit Hongkong afkomstige lyrisch zingende sopraan Ariel Sin Yu Lee en pianist Petros Papoulias. Zij brengen Liederen van de belcantotijd.
  3. Het afsluitende concert ‘Alleen maar een stem’ is ook binnen van 16.00 -16.45 uur. Het is een muziektheater voorstelling. Bijzondere verhalen van vrouwen van Woerden, verteld en gezongen.

Kosten en kaartjes kopen
De drie voorstellingen zijn afzonderlijk te bezoeken, reden waarom voor ieder concert een apart kaartje gekocht moet worden. La Serva Padrona kost 12 euro, Ariel Sin Yu Lee 10 euro en Alleen maar een stem 8 euro. Een passe-partout voor alle drie de voorstellingen is mogelijk voor 25 euro. Kaartjes zijn online te bestellen op operavivafestial.nl.

 

livestream
De voorstellingen zijn via een livestream ook online te volgen.

Kaartjes hiervoor kosten 3 euro per concert, ook via de website te bestellen. U krijgt de juiste link van tevoren toegemaild.


Informatie
Uiteraard zorgt de organisatie er samen met de Petruskerk voor dat de voorstellingen Coronaproof verlopen. Zo wordt 1,5 m afstand tussen de zitplekken gecreëerd, is er een looproute zodat je elkaar niet hoeft te passeren en blijft iedereen zitten zodra hij of zij binnen is.