Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fotografencafé Kasteel Woerden online

publicatiedatum: vr 4 september 2020

Het Fotografencafé Kasteel Woerden gaat, in coronatijd, door met een aangepast en digitaal programma. Ze proberen dan ook iedere even maand een mooi programma te presenteren. Deze keer vertelt een fotografe iets over haar ontwikkeling als professioneel fotograaf, ze is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands en de eerste vrouw die ooit de Zilveren Camera won Ily Njiokiktjien.

 

FCKW Online editie augustus 2020

Ze heeft café al een aantal keer bezocht; het is de eerste vrouw die
In de eerste, speciaal voor het café gemaakte presentatie ‘Hoe mijn fotoavonturen begonnen’ vertelt Ilvy op een aanstekelijke manier over haar vroegere foto avonturen. Op een bijzondere manier laat ze, aan de hand van fotomateriaal uit haar archief, zien hoe ze zich als professioneel fotograaf heeft ontwikkeld.
Het verhaal is vol enthousiasme en opgewektheid, maar heeft toch een droevig einde.

In de tweede presentatie duikt Ilvy in haar foto-archief.

Ze vertelt aan de hand van journalistieke reportage’s uit de jaren 90/begin 2000 wat ze op reis meemaakte. Ook laat ze zien hoe ze zich de portretfotografie meester maakte. De reportage over het lot van de Kindheksen in Congo is aangrijpend.

 

Beide presentaties duren iets langer dan de hiervoor geplande 10 minuten, maar dat wordt goed gemaakt door Ilvy’s enthousiasme. Een geboeide kijker houdt de tijd niet bij en beide presentaties zijn het kijken meer dan waard.
Klik HIER om de presentaties te bekijken.

 

 

Tijdens de reguliere avonden hebben is er altijd een inzamelingsmoment.

Dit is nu niet mogelijk.

Daarom verzoeken wij : steun het café en doneer via  deze link:
 

Bij voorbaat dank...
Namens het team van het Fotografen Café Kasteel Woerden,