Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Intocht Sinterklaas 2020 afgelast

publicatiedatum: zo 30 augustus 2020

Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Woerden. Als gevolg van de coronacrisis heeft het bestuur van het consulaat van Sint, helaas moeten besluiten de Sinterklaasintocht van 2020 af te lassen. De intocht stond dit jaar gepland op 14 november 2020. Het gevaar van een tweede golf maakt de risico’s van de intocht, volgens het bestuur, gewoonweg te groot

 

Bericht van het bestuur

 

We hebben de afgelopen periode de berichtgeving en adviezen omtrent het coronavirus gevolgd, zijn in overleg gegaan met de gemeente en moeten helaas concluderen dat het niet mogelijk is binnen de geldende maatregelen een intocht met publiek te organiseren. Wij verwachten dat de 1,5 meter samenleving ook na 1 september stand blijft houden en in onze optiek is het niet haalbaar om het evenement zo in te richten dat alle bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Het gevaar van een eventuele tweede golf maakt dat de risico’s van een evenement van deze omvang in de huidige tijd gewoonweg te groot zijn.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat deze beslissing een grote impact heeft. Het is een enorme teleurstelling voor een ieder die nauw bij dit evenement betrokken is. Dat geldt voor ons als bestuur maar ook voor de commissies die al druk in de weer waren, alle vrijwilligers die ieder jaar staan te trappelen hun rol te mogen vertolken, onze partners en sponsoren en met stip bovenaan: alle kinderen (en ouders) van Woerden die ieder jaar zó uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.

 

In de voorbereiding van de intocht hebben wij als bestuur samen met de commissies reeds rekening gehouden met dit scenario. Er ligt al een mooi idee op de plank om Sinterklaas niet zomaar stilletjes voorbij te laten gaan. Wij zullen ons de komende periode inzetten om een digitale intocht te realiseren.