Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Last van Gepingel op de Singel ?

publicatiedatum: wo 26 augustus 2020

Een aantal Woerdenaren was, klaarblijkelijk onaangenaam, verrast door ‘Gepingel op de Singel’, waarvan, volgens de vragen van de CU/SGP aan het college, het geluid tot in Molenvliet te horen was. Opnieuw een verrassing omdat een viertal weken er ook al "zoiets" was.

 

 

Of het aantal mensen die juist heel aangenaam verrast werden door deze "Jolijt in coronatijd" groter is dan het aantal klagers is ons niet bekend.

Een tijd geleden stond de burgemeester zelf met een geluidswagen Bingo te spelen en muziek te draaien bij bejaardencomplexen, dat was trouwens ook goed te horen in de wijken, (en we hadden nieteens een bingokaart) maar ja dat geluid voldeed, nemen wij aan, aan alle mogelijke voorwaarden en je gunt deze mensen natuurlijk ook een verzetje in deze "isolatie-situatie".

 

Mocht u iets over dit soort initiatieven vinden, moet het kunnen of niet? of er anderszinds iets over te melden hebben houden wij ons aanbevolen. sturen naar info@cultuurlokaal.nl

 

Hieronder de officiélle brief met de vragen.

 

 

Artikel 42 vragen; ChristenUnie/SGP Woerden

 

 gepingel op de singel Afgelopen zaterdagavond werden inwoners van Woerden opnieuw verrast door gepingel op de singel. Opnieuw, omdat dit op zaterdagavond 18 juli ook al het geval was. De eerste keer kwamen klachten binnen via e-mail en social media en afgelopen zaterdag was tot in Molenvliet het geluid te horen.

 

ChristenUnie/SGP Woerden heeft hierover de volgende vragen

1 .Is er een vergunning verleend voor dit evenement?

  • Zo ja: -Wat zijn de voorwaarden waar het evenement aan moet voldoen (met name geluidsnormen en veiligheidsnormen) -Zijn deze voor beide keren aangevraagd? -Is er gecontroleerd op deze normen? (bij geluidsnormen is dit toch verplicht?)
  • Zo nee: -Is de gemeente Woerden actief betrokken bij de organisatie (dat wordt in de Woerdense Courant van 22 juli namelijk wel vermeld)

2. Zijn er klachten binnengekomen?

  • (zo ja, graag een wat uitgebreider antwoord dan enkel ja)

3. Zijn er nog meer (herhalings-)aanvragen binnengekomen?

 

ChristenUnie/SGP: Simon Brouwer

 

Besluit:  Ter afdoening in handen stellen van het college en de raad informeren