Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Mantelmeeuw: 3 x 20 in 2020

publicatiedatum: do 27 augustus 2020

Het 20-jarig bestaan van De Mantelmeeuw wordt dit jaar drie keer ‘coronabestendig’ gevierd. De vrijwilligers – op wie De Mantelmeeuw draait – beten afgelopen week de spits af. Het jaarlijkse uitje voor vrijwilligers kon dit jaar, door corona, helaas niet doorgaan. Daarom werden de vrijwilligers in het hospice iontvangen met koffie, taart en een jubileumcadeautje.

 

Drie keer 20 jaar Mantelmeeuw in 2020

 Vijf jubilerende vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. Al vanaf de prille start zetten Lia van Drie, Iefke Neut, Kees Peek, Joke Staal en Tineke Ultee zich met liefde en aandacht in bij De Mantelmeeuw. 

De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg)  heeft dit jaar nog twee bijzondere evenementen op het programma staan. 

 

Expositie

Met ‘Mantelmeeuw – Uit de kunst!’ krijgen de vrijwilligers – die vaak ook op andere terreinen heel actief en creatief zijn – een podium. Op 3 en 4 oktober (niet geheel toevallig in de Week tegen Eenzaamheid) exposeren zij bij de Kunstkring Woerden schilderijen, aquarellen, driedimensionaal werk, sieraden en foto’s.

 

Symposium

Zaterdag 14 november organiseert De Mantelmeeuw een symposium over veerkracht en de zin van het leven. In Annex Cinema treden die dag journalist Fokke Obbema en theatermaker Wendy Hoogendijk op. Obbema, auteur van het boek ‘De zin van het leven’, wordt live geïnterviewd. Wendy van Dijk brengt in Annex Cinema haar theaterprogramma Radiostilte.