Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

HELP! er gaat cultuur verloren

publicatiedatum: do 20 augustus 2020

Op dit moment staat duizenden cultuurmakers het water aan de lippen: ze kunnen door de corona-maatregelen hun projecten niet of maar deels uitvoeren. Er dreigt veel moois verloren te gaan. Daarom is het Prins Bernhard Cultuurfonds een actie gestart om cultuurmakers te ondersteunen. Zodat er kunst, theater, mode, muziek en poëzie gemaakt kan blijven worden.

 

Ook uw hulp is nodig. Kom met ons in actie en doneer!

 

Cultuurfonds en Cultuurmakers.

Zonder geld voor een oefenruimte, instrumenten, kostuums, materiaal of een geluidsinstallatie, blijft het voor de makers bij ideeën. En verarmt het culturele aanbod in Nederland. Daarom vragen we iedereen die van cultuur houdt om bij te dragen.

We gaan dan samen de cultuurmakers ondersteunen, zodat zij ons blijven inspireren, betoveren, verwonderen, aan het denken zetten. Het gaat om projecten op het gebied van beeldende kunst, letteren, muziek, theater of film. We hopen met jouw steun zoveel mogelijk culturele projecten te kunnen realiseren!

 

Ja, ik doneer (klik hier)

 

De makers

Mark Haayema en Dennis de Groot

Mark Haayema en Dennis de Groot

Kinder- en Jeugdtheater

“Alles lag stil toen corona uitbrak. In het begin voelde het nog als een fijne pauze, even rust. Maar al snel gingen we ons zorgen maken. Hoe verder? Waar halen we inkomsten vandaan? Waar kunnen we als theatermakers onze creativiteit kwijt? We wilden weer aan de slag. Wilden weer maken. We sprongen een gat in de lucht toen we de toekenning van het Cultuurfonds toegezegd kregen. We repeteren nu voor het Veterstrikconcert en de voorstelling 1… 2… 3… 4… poppetje van papier. We kunnen niet wachten om straks weer voor kinderen en jeugd te kunnen spelen!”

The New Normal

The New Normal

Modetentoonstelling, een samenwerking tussen ModeMuze en OSCAM

Marian Duff, Conservator en directeur OSCAM: “We waren druk bezig om samen met ModeMuze een concept uit te werken voor een nieuwe tentoonstelling toen corona uitbrak. We hebben toen alles omgegooid en samen met zeven verschillende designers en kunstenaars The New Normal gemaakt, een tentoonstelling over het nieuwe normaal. Ik gilde het uit toen we van het Cultuurfonds het bericht kregen dat onze aanvraag voor een bijdrage was goedgekeurd. Nu konden we iedereen betalen en doorgaan. De tentoonstelling is vanaf 24 september geopend!”

Pynarello Unlocked

Pynarello Unlocked

Ensemble van twintig klassieke musici

Emma Kroon (celliste): “Dat we moesten stoppen door corona was heel heftig, maar we legden ons erbij neer. Toen we na drie maanden weer op mochten treden, bedachten we het programma Pynarello Unlocked. We spelen buiten de concertzalen, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Toen onze aanvraag bij het Cultuurfonds werd gehonoreerd ontplofte onze appgroep van blijdschap. Eindelijk stond ik weer op het podium: het voelde alsof ik weer leefde. En zo reageerde het publiek ook. ‘Ik ben dichter bij m’n emoties gekomen’, zei iemand. Dat is de grote betekenis van cultuur.”