Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Coronaproof: Looproute centrum Woerden

publicatiedatum: di 18 augustus 2020

Ook de gemeente Woerden vraagt aan het bezoekers van ons centrum om coronaproof te winkelen.Ze doen een dringend verzoek aan het winkelpubliek om "rechts te houden". Door middel van teksten en lijnen op de straat met daarboven spandoeken, wijzen ze bezoekers op "veilig" gedrag.

 

Bericht van de gemeente

Looproute in het centrum van Woerden maakt coronaproof winkelen makkelijker

‘Verover Woerden op 1,5 meter’ en ‘Houd rechts aan!’ Dat is het dringende verzoek aan het winkelend publiek in het centrum van Woerden. De spandoeken met deze boodschap hangen al. Bij droog weer worden deze week nog belijning en straatgraffiti aangebracht. Wanneer men zich aan deze richtlijnen houdt, dan is het voor iedereen - ook op drukke momenten - makkelijker om de coronaregels op te volgen.

 

Hoewel de meeste mensen oprecht hun best doen, blijkt het in drukke straten niet altijd mogelijk je aan de 1,5 meter afstand te houden. Dat is vervelend voor iedereen, maar extra lastig voor mensen uit de risicogroep. Nu de besmettingsgraad weer oploopt, is het des te belangrijk om de corona richtlijnen goed op te blijven volgen.

 

1,5 meter afstand houden is een stuk makkelijker wanneer iedereen zoveel mogelijk in dezelfde richting loopt. Dat is de achtergrond van deze actie van de gemeente. Uiteraard kun je net als altijd gewoon de straat oversteken om een winkel aan de overkant in te gaan.

Kijk dan wel even extra goed uit.