Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Groene daken en subsidie

publicatiedatum: ma 17 augustus 2020

Op 12 en 13 augustus zijn drie bushokjes in Woerden voorzien van een groen dak. Het betreft de bushokjes bij de haltes Jozef Israelslaan, Station en Klaverweide. Hiermee wil de gemeente aandacht vragen voor meer groene daken in de gemeente. Wilt u ook een groen dak op uw woning of schuur? Hiervoor kunt u subsidie ontvangen van de gemeente.

 

Gemeente Woerden plaatst groene daken op bushokjes

 

 

 

 

 Een groen dak heeft vele functies en is goed voor het milieu. Zo geeft het verkoeling op warme dagen, voorkomt het wateroverlast, zuivert het de lucht en vergroot het de biodiversiteit. Met de huidige hittegolf en de steeds heftiger wordende regenbuien in ons land biedt een groen dak op veel gebieden voordelen. Wethouder Bolderdijk was zelf aanwezig bij het plaatsen van het groen dak op het bushokje bij de halte Jozef Israelslaan: "Het belang van groene daken is inmiddels een feit. Door de bushokjes te vergroenen, willen wij dit als gemeente nog maar eens benadrukken. Niet alleen de inwoners dragen hun steentje bij, maar ook de gemeente en haar partners."

 

Uitslag bewonerspoll

Bushalte Klaverweide is via een poll op Facebook en Woerden.nl door inwoners van de gemeente als winnaar uit de bus gekomen. Dit bushokje heeft daarom als een van de drie haltes een groen dak gekregen. Ruim 60 procent van de inwoners die hebben gestemd, verkozen deze halte boven halte Eilandenkade. De overige twee haltes zijn met zorg geselecteerd door JCDecaux en de gemeente. Niet elk bushokje is namelijk geschikt voor het aanleggen van een groen dak.

 

Subsidie voor een groen dak op uw woning

Kijk op de website voor meer informatie en alle voorwaarden.