Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Begrijpbaar Bewegen bij Inloophuis

publicatiedatum: za 1 augustus 2020

Op maandag 3 augustus om 14.00 uur geeft Michael Meijer bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop Begrijpbaar Bewegen voor iedereen die met kanker te maken heeft. Bewegen kan voor iedereen leuk en uitdagend zijn, het kan ons een goed gevoel geven en we willen hiermee onze belastbaarheid verhogen.

 

Workshop Begrijpbaar Bewegen bij Inloophuis ‘Leven met kanker’

 

Door te bewegen oefenen we invloed uit op onze fysiek: mobiliteit, flexibiliteit, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Het lichaam zit complex in elkaar en ieder heeft eigen aandachtspunten om de houding te verbeteren of om vrijer te kunnen bewegen. Zowel de oppervlakkige- als de diepere spieren en structuren moeten aangesproken worden, ze hebben hun eigen functie en kunnen een beweging stimuleren of remmen. Veel mensen ervaren weleens rug-, nek- en/of schouderklachten door bijvoorbeeld spanning, een verkeerde houding of gewoonweg verkeerd trainen. Hier besteden we tijdens de workshop aandacht aan. Je leert hoe je spieren in de rug-, nek- en schouderregio kunt ontspannen en versterken. Ook gaan we aan de slag met houding.

 

Iedereen kan meedoen, we bewegen op jouw eigen niveau en binnen jouw mogelijkheden want ieder persoon heeft zijn/haar eigen belastbaarheid en dat kan dagelijks verschillen. Maar hoe bepalen we onze belastbaarheid? Hoe moeten we bewegen? Waarom doen we de speficieke oefeningen? Waar moeten we op letten en wat zijn voor jou persoonlijk aandachtspunten? Als we effectief willen bewegen, zullen we hierbij stil moeten staan. Uitdaging, succesbeleving en een stapje verder, daar doen we het voor!

De workshop wordt gegeven door Michael Meijer. Als bewegingsdeskundige begeleidt hij mensen met uiteenlopende (medische) achtergronden naar zijn/haar fysieke doelstelling. Michael staat voor het delen van kennis, denken in mogelijkheden, effectief trainen, het ervaren van een succesbeleving, het vergroten van het zelfvertrouwen en het hebben van plezier. Met Begrijpbaar Bewegen sluit Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan bij het bieden van goede nazorg voor mensen die met kanker te maken hebben. Het delen van kennis en het bieden van handvatten is belangrijk om op zowel korte- als lange termijn successen te behalen.


Aanvang 14.00 uur. Vanaf 13.45 staat de koffie klaar. Informatie of aanmelden voor deze workshop via telefoon (06-14004496), per email (info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).