Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Speurtochten voor kinderen

publicatiedatum: za 25 juli 2020

Margo van der Meer greep de coronatijd aan om leuke speurtochten voor kinderen op te zetten. Voor het Gilde Woerden bedacht ze 2 speurtochten over historische feiten, stadswandelingen zonder gids, maar ook een quiz, rebus en een codekraker. Allemaal erg leuk voor basisschoolkinderen uit de leeftijd van groep 6, 7 en 8.

 

Kids Speurtochten | Woerden

 

Ga op ontdekkings(speur)tocht door Woerden. Met de gloednieuwe speurtochten, ontwikkelt door Gilde Woerden, luister je naar bijzondere verhalen en feiten, maak je een stadswandeling zonder gids, speel een quiz, los de rebus op en... weet jij de code te kraken?

SPEURTOCHTEN

De speurtochten zijn te boeken via VVV Woerden. Je krijgt een tablet mee waarop verhalen staan waarmee jij terug in de tijd gaat. De verhalen worden vertelt door kinderen uit de 17e, 18e en 19e eeuw namelijk Evert, Cornelis, Willem en Greet. Wandel door de stad en beantwoord vragen als: “wie heeft dit kunstwerk gemaakt” of “wat betekent MCMLXXXIX”, en “hoeveel stappen lang is de straat waarin je staat"?  Bij ieder goed antwoord ontvang je een letter. Van deze letter moet een woord gemaakt worden. Is de code gekraakt? Dan kun je een ijsje halen bij Friendly's!
Maak een keuze uit één van de twee speurtochten (of... speel ze allebei!)
1. Verborgen verhalen van Woerden
2. Waar is de ontsnapte gevangene uit het Kasteel?

VOOR WIE?
De speurtochten zijn ontwikkeld voor kinderen die op de basisschool in groep 6, 7 of 8 zitten. De groepsgrootte per tablet is 1 tot maximaal 5 kinderen. Er dient verplicht een begeleider (18+) mee te gaan met de speurtocht. De begeleider dient de tablet bij zich te houden; de begeleider krijgt geen ijsje. 

PRIJZEN
Kids (inclusief ijsje):
€ 3,50 per persoon
Begeleider: € 3,50 per persoon
Gebruik tablet: € 8,00
Borg tablet: € 25,00