Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Wensconcerten carillon

publicatiedatum: do 23 juli 2020

Nu de Woerdense VakantieWeek niet doorgaat wegens het coronavirus zullen er op het carillon van Woerden wensconcerten worden gegeven. Inwoners kunnen stemmen op de Top 100. De populairste nummers zullen van wo 26 tot en met za 29 augustus dagelijks tussen twee en vier uur ‘s middags door stadsbeiaardier Henk Verhoef gespeeld worden.

 

Hoewel de Woerdense Vakantieweek dit jaar niet door kan gaan, wil de Stichting Carillon Woerden, in samenspraak met het bestuur van de Stichting Woerdense Vakantieweek, hier toch aandacht aan besteden. Dit zal te horen zijn op het carillon in de Petrustoren op het Kerkplein. Woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 29 augustus zal stadsbeiaardier Henk Verhoef dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur bekende nummers spelen die u kunt selecteren!

Het is gebruikelijk dat een beiaardier het repertoire voor een concert kiest, maar voor deze concerten is het publiek uitgenodigd om een programma samen te stellen. Beiaardier Henk Verhoef heeft een Top 100-keuzemenu gemaakt met recente popmuziek en bekende nummers vanaf de jaren 1950; voor elk wat wils.

 

stemformulier

Het stemformulier met de lijst is te vinden op https://nl.surveymonkey.com/r/DSLXFC7, met aanwijzingen om uit de lijst een persoonlijke top-tien te kiezen. Het definitieve repertoire voor elk wensconcert zal bestaan uit de meest gekozen nummers. Er kan een maximum van 10 titels per persoon gekozen worden. Wensen voor dit concert kunnen doorgegeven worden tot en met zondag 16 augustus 23.45 uur.

Woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 29 augustus zal stadsbeiaardier Henk Verhoef dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur de nummers spelen die u heeft geselecteerd en waar de meeste keren op is gestemd. Een carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. De tuin naast de Petruskerk is ook een ideale plaats om van het concert te genieten. De tuin is toegankelijk via het hek naast de ingang van het Stadsmuseum. Uiteraard met inachtneming van de Corona- richtlijnen en de 1,5 meter afstand.

 

Er wordt al druk gestemd, maar de organisatie wil dit evenement nogmaals onder de aandacht brengen en roept op vooral te stemmen. Het stemformulier is te vinden op de website van het carillon Woerden.

 

Er kan tot en met zondag 16 augustus gestemd worden. Er is keuze uit muziek vanaf de vijftiger jaren.

 

zie HIER VOOR DE LIJST