Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Fotografencafé gaat online verder!

publicatiedatum: zo 28 juni 2020

Het Fotografencafé Kasteel Woerden gaat, vooralsnog, online verder. Ze zetten het vertrouwde Kasteel Woerden concept gewoon voort online met de fotografen Henri Blommers (Plastic Utopia!), Jeroen Toirkens met zijn Borealis project en met de Woerdense fotograaf Dies Groot. Ook de portfolio-reviews en "Sluitertijd"komen, online, terug.

 

Borealis-Project-Jeroen-Toirkens.jpg

 

Online Programma

  • Fotoplaza

Aanstormend fototalent kan tijdens Fotoplaza belangwekkend eigen werk presenteren. De eerste keer online : Henri Blommers met Plastic Utopia

  • Gesprek met Jeroen Toirkens | Borealis project

Een indringend foto-document over de betekenis voor onze leefomgeving van de Boreale wouden in het noorden van de Verenigde Staten, Europa en Azië. Samen met Jelle Brandt Cortius maakte Jeroen de afgelopen 5 jaar acht verschillenden reizen naar het noordelijke wouden gebied. In dit project laat de fotograaf niet alleen zien wat de betekenis van deze wouden is voor ons bestaan op deze planeet, maar ook hoe we omgaan met deze bossen en wie ervan leven.

  • Reviews door Jeroen Toirkens

De portfolio-reviews zijn niet weg te slaan. Jeroen bespreekt de portfolio’s van Wim van der Meeren, Sip Helder, Hazel Ling en Pauli en Rob Gerritsen.

  • Sluitertijd |Dies Groot

Geïnspireerd door de tijd waarin we nu leven, vragen we onder het motto Sluitertijd een fotograaf iets bijzonders over het vak van de fotograaf te vertellen. Dies Groot bijt het spits af met een overdenking over de MEEST BASIC CAMERA ter wereld.