Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

€ 5000,- bijeen geklommen!

publicatiedatum: di 23 juni 2020

Lizet Wolters en Tjerk Copier deden mee aan The Climb: Op 11 juni beginnen ze samen aan hun klimtocht: elke dag lopen 10 dagen achtereen, elke dag acht keer de 142 treden van de Petrustoren op en af. Het doel van deze actie was geld op te halen voor noodhulp in ontwikkelingslanden In tien dagen slaagde ze erin om de hoogte van de Mont Blanc te evenaren en "klommen" hiermee € 5000,- bijeen.

 

‘Door zelf in onze kracht te staan, helpen we mensen ver weg dat ook te doen’

 

Op 11 juni begonnen Lizet en Tjerk samen aan hun klimtocht: elke dag liepen ze acht keer de 142 treden op en af, en dat tien dagen achter elkaar.

'Voor het eerst in mijn leven voelde ik heel duidelijk dat dit de bedoeling was', vertelt Lizet.

En daarom zegt ze begin dit jaar vol vertrouwen haar vaste, leidinggevende baan op voor een interim HR-klus bij Tear. 'Ik heb veel bestuursfuncties gehad, maar HR, dat ben ik, en Tear als organisatie greep mij.

Ik vind het zo prachtig dat Tear mensen in hun kracht zet, waar dan ook ter wereld, om hen zelf te laten opstaan uit armoede en onrecht. Toen ik bij Tear kwam werken, voelde ik me echt weer onderdeel van deze wereld. Het voelde fantastisch.'

 

Tjerk: ‘Ik reageerde vrij nuchter op het voorstel van Lizet om de Mont Blanc te beklimmen op de trappen van ‘onze eigen’ Petrustoren. We moesten nog wel toestemming krijgen. We wonen op 50 meter afstand van het plein waar de toren staat, dus hadden wel wat ingangen. We maakten een filmpje waarin we onze plannen uitspraken en kregen via de kroegbaas het telefoonnummer van de verantwoordelijke wethouder. Ons plan werd zelfs in de gemeenteraad besproken. De volgende dag hadden we groen licht.'


 Meer weten van, het hele artikel lezen, of geven aan Tear ? KLIK HIER