Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Afsluiting steigers bij drukte

publicatiedatum: vr 19 juni 2020

De gemeente Woerden meld: In verband met de corona-maatregelen zijn de steigers aan het Meer van Annecy af en toe afgesloten. Dit gebeurt op dagen dat we grote drukte verwachten. Dus bijvoorbeeld wanneer er mooi weer verwacht wordt in combinatie met het weekend of de vakantieperiode. Het gaat om een tijdelijke maatregel om ieders gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen.

 
Het is immers onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden op de steigers. Hoewel de regels voor kinderen soepeler zijn, is dit openbare ruimte en dus moet iedereen hier veilig kunnen recreëren, jong én oud. Het gras en het meer zelf blijven toegankelijk. Ook de picknicktafels en speeltoestellen blijven gewoon staan. De tijdelijke afsluiting geldt uitsluitend de steigers.

We snappen dat sommige mensen teleurgesteld zijn, maar wijzen het bekladden van informatieborden en het moedwillig verbreken van de afsluiting af. Het nu geplaatste hekwerk is helaas niet fraai, maar wel noodzakelijk gebleken. Wanneer er geen drukte verwacht wordt, staan de hekken open en kun je gewoon de steiger op.

 

Overlast

We weten dat er mensen zijn die overlast ervaren als het druk is bij de steigers. Deze maatregel staat daar los van. Het ligt niet in de lijn van de gemeente om overlast te bestrijden door steigers af te sluiten of te verwijderen. Dat is ook in eerdere jaren niet gedaan.

 

Positief

Als gemeente geloven we in een positieve benadering. Dus willen we andere plekken, zoals het Cattenbroekerstrand aantrekkelijker maken om zo drukte te spreiden.

Binnenkort zijn dan ook de trampolines op het strand geplaatst en liggen de speeltoestellen weer in het water.