Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

De mooiste coronamonsters

publicatiedatum: za 20 juni 2020

Afgelopen maandag werd de uitslag bekend van de teken-, dicht- en knutselwedstrijd coronamonsters. Leerlingen van alle basisscholen uit onze gemeente konden daar aan meedoen. Hen werd gevraagd om een coronamonster te maken dat corona helemaal op eet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 afbeelding alle winnaars coronamonster wedstrijd Alle kunstwerken, tekeningen en gedichten zijn vanaf volgende week via Facebook te bewonderen. Houd het gemeente account dus in de gaten: @gemeentewoerden.officieel. Deze week staan de prijswinnaars in de Woerdense Courant. Ook is daar een deel van het juryrapport te lezen.
 

Prijswinnaars

De jury wees de volgende prijswinnaars aan:

  • Isai Wissink uit groep 3 van De Fontein en Isa Sluijsman uit groep 4 van De Schakel. Zij maakten de mooiste tekeningen.
  • Tobias Snijders uit groep 3 van De Willem van Oranje voor zijn kunstwerk.
  • Nora de Koe uit groep 6A van de Margrietschool voor haar kunstwerk.
  • Jesse Fanggiday uit groep 6 van de Wilhelminaschool voor zijn gedicht.

Van harte gefeliciteerd prijswinnaars! Heel knap gedaan!

 

Brief van de burgemeester

Op 11 mei, toen de basisscholen weer deels open gingen, kregen alle kinderen via hun juf of meester een brief van burgemeester Victor Molkenboer. Hij bedankte de kinderen voor het feit dat ze zich zo goed aan alle maatregelen hadden gehouden en schreef dat hij trots op hen was. Ook stak hij de kinderen een hart onder de riem. Want het zou op school nog wel even anders zijn dan ze gewend waren.

 

Wedstrijd en jury

Daarnaast vroeg de burgemeester de kinderen om mee te doen aan een creatieve wedstrijd. Ze mochten een tekening of knutselwerk maken van een coronamonster dat corona helemaal op eet. Kinderen uit de bovenbouw konden ook een gedicht over corona schrijven. Voor de winnaars zijn er ijsjes voor de hele klas die de burgemeester binnenkort zelf komt uitdelen.


De jury voor

de knutselwerken en tekeningen bestond uit de burgemeester en uit Mariƫtte van Slagmaat (galerie).

de gedichten bestond uit de burgemeester en Helga Huisjes, (oud) staddichter.