Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gerritse IJzerwaren gaat dicht

publicatiedatum: za 20 juni 2020

In 1928 begon het als de winkel Gerritse IJzerwaren in de Kruisstraat (veel) later is het bedrijf uitgegroeid tot tot de grootste aanbieder van ijzerwaren in Nederland (Isero) met meer dan 60 vestigingen in Nederland en ruim 800 medewerkers. De winkel is altijd in de kruisstraat gebleven en was voor velen een vast adres voor "nét dat een dingetje dat moest passen op een ander piepeltje." Nu gaat het verdwijnen.

 

De winkel, sinds 1990 onder de naam Woerdense IJzerhandel. De onderneming "Gerritse IJzerwaren"veranderde in 2019 van naam en heette voortaan Isero IJzerwarengroep. En er was naast de winkel in de Kruisstraat nog altijd een andere vestiging met een groot magazijn in Woerden; aan Barwoutswaarder.

De Woerdense IJzerhandel heeft geen bestaansrecht meer omdat onlangs de laatste ijzerwarengrossier in Nederlandverdween, aldus Kees Gerritse tegen de media (indebuurt).

 

Wij herinneren ons nog vaag de oude winkel met een grote ladenkast als hiernaast met allemaal "piepeltjes, palletjes, bouten, nippeltjes", en oneindig veel spijkers schroeven en moeren.