Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

8 juni krijgt u een NL- controlebericht

publicatiedatum: zo 7 juni 2020

NIET SCHRIKKEN! Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit, als test voor het systeem. Morgen, Maandag 8 juni 2020, is de volgende uitzending. De overheid verzendt het NL-Alert controlebericht normaal gesproken op de eerste maandag in juni en december rond 12:00 uur. 8 Juni is daarop een uitzondering.

 

Vanwege Tweede Pinksterdag op maandag 1 juni zendt de overheid het NL-Alert uitgesteld uit op maandag 8 juni 2020 rond 12:00 uur.

 

 

Bekijk deze pagina voor meer informatie over het controlebericht. 

Weet wat je moet doen

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden.

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

 

Zo werkt NL-Alert

NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit.