Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Oud-politica en Wethouder Lander Overleden.

publicatiedatum: do 4 juni 2020

Tieneke Lander-Riemersma is vlak voor het pinksterweekend overleden, op 84-jarige leeftijd . Ze zat zeventien jaar in de Woerdense gemeenteraad. Ze was van 1988 tot 2000 wethouder Sociale en Culturele Zaken van Woerden en was zeer betrokken bij bijvoorbeeld vluchtelingenwerk en de realisatie van een theater in Woerden. In haar huisvestingsbeleid had ze een eigen spreekuur voor woningzoekenden.

 

Bij haar afscheid in 2000 kreeg Lander een lintje. Ook ontving zij in 2018 de erepenning van de PvdA vanwege haar inzet gedurende 65 jaar. Behalve dat ze (mede) aan de wieg stond van de realisatie van theater de kloostertuin riep zij, in 1995, ook de Woerdense cultuurprijs in het leven.

 

Tieneke stond bekend als een zeer betrokken en toegankelijk persoon die het liefst overal zelf opafging en niet zelden, als ze als wethouder niets kon doen,  anoniem toch nog een beetje probeerde te helpen.

Ook na haar wethouderschap bleef ze bijvoorbeeld actief voor de stichting Tahher en zette zich o.a., in voor de Palestijns-Bulgaarse arts Ashraf el Hagoug ook was ze enkele jaren actief als commissaris bij de SWW (woningbouw) en tot 2012 beklede ze het voorzitterschap van het Burgercomité Woerden-Steinhagen

 

Haar laatste levensjaar verbleef Lander in Weddesteyn.  Deze week is haar (besloten) afscheid met de familie.

 

Onze condoleances voor de hele familie Lander.

 

We konden helaas geen, goede, foto van Tieneke (vaak Tineke) vinden in ons archief, het portret boven dit artikel is van een kunstenares met de zelfde voornaam, Tineke Hoepman, door haar gemaakt t.b.v. een expositie. het is een portret dat haar mooi weergeeft zoals ze was, vinden wij. (red)