Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Reserveren voor stadsmuseum

publicatiedatum: vr 5 juni 2020

Hoera: Stadsmuseum Woerden weer open vanaf 12 juni, met compleet heringerichte Gestelkamer en nieuwe tentoonstelling. Het Stadsmuseum Woerden gaat vrijdag 12 juni weer open. Wel graag vooraf reserveren vanwege alle coronarichtlijnen en speciale regels om museumbezoek veilig en prettig te laten verlopen. Reserveren kan vanaf NU.

 

VANAF NU

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het onderhoud van het historische Stedehuys door Vermeij schilderwerken en De Heeren Bouwmeester. Ook binnen heeft men niet stil gezeten. Straks stappen de bezoekers niet alleen een goed onderhouden monument binnen, maar kunnen ze ook twee kersverse presentaties zien: de tijdelijke tentoonstelling Jong & Bevrijd en een compleet heringerichte Gestelkamer.

 

Museum eindelijk weer open
De medewerkers van het museum kunnen bijna niet wachten om de deuren weer te openen voor bezoek. In het begin zal het museum open zijn van woensdag t/m zondag tussen 12.00-16.00 uur. Reserveren kan door te mailen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl of te bellen (0348-431008) op 4, 5, 9, 10 en 11 juni  tussen 12-16 uur. Zie ook de website www.stadsmuseumwoerden.nl. Hier staan de details en ook de huisregels die gelden om de veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers te borgen in het ‘1,5 meter-museum’.

 

Jong & Bevrijd, ooggetuigen van WO II vertellen
Eindelijk kunt u komen kijken èn luisteren naar deze ontroerende tentoonstelling, waarin 20 ooggetuigen vertellen hoe het was om jong te zijn in de oorlog en 75 jaar geleden de bevrijding mee te maken. Over de onvrijheid die de oorlog meebracht, de angst maar ook het gevoel van avontuur. Over het gemis van familieleden en gewetensvragen: wie was nu ‘goed’, wie ‘slecht’? Fotograaf Winfried Leeman maakte van elke ooggetuige een prachtig portret.


Voor het eerst werkt het museum met een audiotour, die de verhalen nog dichterbij brengt; de apparaatjes worden nu extra grondig gereinigd tussen elke gebruiker. Het laatste zaaltje is omgetoverd tot een mini-bioscoopje, daar draait een korte film waarin vijf ooggetuigen vertellen hoe zij de bevrijding hebben beleefd. Jong & Bevrijd is te zien tot en met dinsdag 1 september.

 

Gestelkamer in nieuw jasje
De zaal met werken van Woerdens bekendste kunstenaar, Leo Gestel, krijgt een geheel nieuwe inrichting. Omdat werken op papier niet te lang in het licht mogen hangen, is een verse selectie gemaakt van zijn werk, dat weer een nieuwe kijk geeft op de veelzijdigheid van Gestel.