Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

CPW presenteert: "Het Lichtpuntje"

publicatiedatum: ma 25 mei 2020

Het zijn ongekende tijden ook voor het culturele leven. Veel Woerdense cultuurmakers zijn geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Ben jij kunstenaar en heb je geen inkomsten meer door de crisis? Of heb jij een plan dat je om financiële redenen niet nu kunt realiseren? Vraag dan Het Lichtpuntje (€ 1.000,-) aan, een subsidie van Cultuur Platform Woerden voor lokale cultuurmakers in Woerden. (tot 10 juni)

 

Het lichtpuntje
‘Het Lichtpuntje’ is een tijdelijke, eenvoudig aan te vragen subsidie van maximaal € 1.000. Het is bestemd voor Woerdense cultuurmakers die geraakt zijn door de gevolgen van het coronavirus, maar óók voor het uitvoeren van briljante ideeën die juist nu, in tijden van corona, goed zijn voor de cultuurminnende Woerdenaren.


Het kan bijvoorbeeld gaan om een kunstenaar die de huur van zijn atelier niet meer kan opbrengen; podiumkunstenaars of bandjes die via een live-stream in een theater of jongerencentrum willen optreden; het digitaliseren van kunst voor een virtuele tour; onvoorziene kosten door de coronacrisis; corona-veilige voorstellingen in de buitenlucht.
 
Maximaal 1.000 euro
Het Cultuur Platform maakt geen onderscheid tussen aanvragen door professionals en amateurs. De subsidie is beschikbaar voor privépersonen en organisaties, zoals stichtingen en verenigingen. Per aanvrager/project kan maximaal € 1.000 aangevraagd worden, eenvoudig met een korte motivatie van max. 250 woorden.

 

Dit kan vanaf nu tot woensdag 10 juni 2020, 12.00 uur 's middags. De aanvragen worden op 11 juni 2020 beoordeeld. Bij goedkeuring wordt de subsidie direct uitgekeerd. De subsidie is niet van toepassing op bestaande projecten. Meer informatie over het indienen van een aanvraag, vindt je op www.cultuurplatformwoerden.nl
 
Vraag snel aan
Cultuur Platform Woerden maakt sinds 2006 mooie plannen mogelijk voor cultuurmakers uit Woerden. Dat doen we onder andere door het bieden van een podium en financiële ondersteuning van culturele projecten.

 

Het zijn ongekende tijden voor iedereen en ook voor het culturele leven. Dat doet ons pijn want cultuur IS Woerden. Tegelijkertijd zien we dat er ook op allerlei manieren gezocht wordt naar alternatieven; wat kan er wel? Hoe kan het anders?

 

Wat heb ik daar dan voor nodig? Met inventiviteit, samenwerking en maatwerk vinden de eerste initiatieven hun weg. Het bestuur van Cultuur Platform Woerden wil deze veerkracht van cultuurmakers van harte ondersteunen, door mee te bewegen met die behoefte aan maatwerk en handelingssnelheid.

Hiertoe zet het CPW graag die middelen en instrumenten in, die haar ter beschikking staan. Daar zijn we voor!