Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Uitbreiding sportzaal Essenlaan gestart

publicatiedatum: do 14 mei 2020

De gemeentelijke sportzaal aan de Essenlaan krijgt komende maanden een flinke opknapbeurt. Zo komen er extra kleedruimtes en douches en afzonderlijke ingangen voor leerlingen van verschillende leeftijden. Ook wordt het gebouw een stuk duurzamer. Uiterlijk 1 oktober voldoet de sportzaal weer helemaal aan de eisen van deze tijd.

 

Ruimer, duurzamer en prettiger in het gebruik

Bouwbedrijf Van Leeuwen uit Harmelen is inmiddels gestart met de werkzaamheden.

De sportzaal aan de Essenlaan is de negende en laatste gemeentelijke sportzaal die onder handen wordt genomen. Overdag wordt de sportzaal gebruikt door basisscholen en voortgezet onderwijs (Futura College), ’s avonds maken (sport)verenigingen gebruik van de ruimtes. Bij de verbouwing wordt er rekening gehouden met deze verschillende groepen gebruikers. Eén zaaldeel wordt speciaal ingericht voor het basisonderwijs, het andere zaaldeel voor het voortgezet onderwijs. Door het aanbrengen van zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting wordt het gebouw bovendien een stuk duurzamer. De sportzaal gaat van het gas af en wordt (bijna) energieneutraal (label A++++).

 

Wethouder Bolderdijk nam maandag 11 mei persoonlijk een kijkje op de bouw: “Het is even afzien, maar de sportzaal gaat er enorm op vooruit. Een ruimere entree, meer kleedkamers en douches en de inrichting wordt veel beter afgestemd op de verschillende gebruikers. Ook het binnenklimaat gaat er flink op vooruit. Vanaf oktober is het hier weer heel fijn sporten!”