Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vandaag nieuwe regels

publicatiedatum: ma 11 mei 2020

Vandaag zijn de nieuwe regels in werking getreden die het kabinet vorige week bekend maakte. Ook in Woerden zijn die regels van kracht. Het zal dus wat drukker op straat worden. De scholen en bibliotheken zijn (soms deels) weer open en contactberoepen, zoals kappers en nagelstylisten, mogen, onder voorwaarden worden uitgeoefend.

 

Het afstand van elkaar houden van anderhalve meter blijft gehandhaafd.

Dat geldt ook voor de hygi├źneregels. Vanaf deze week

 

Sport

Ook (buiten) sporten is weer voor iedereen mogelijk, niet alleen kinderen*; maar iedereen boven de achttien jaar mag buiten sporten op anderhalve meter afstand van elkaar. Deze regel geldt niet voor contactsporten.

De zwembaden mogen ook weer open. Kijk voor de laatste informatie hierover op de website van Batenstein Woerden of de website van H2O Harmelen.

*Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden!

 

Sport via verenigingen

Sporten is goed voor onze gezondheid. Het Beweegteam Woerden is gevraagd om via de sportverenigingen kinderen en jongeren die nog geen lid zijn van een sportvereniging te betrekken. Heeft u hier ook idee├źn over of over het betrekken van volwassen niet-leden? Neem dan contact op met het Beweegteam Woerden.

 

Als het virus onder controle blijft, worden de maatregelen vanaf 1 juni mogelijk nog wat verder versoepeld.

Horecagelegenheden mogen dan hun terras weer openen, met inachtneming van de 1 1/2 meter regel, en ook de middelbare scholen gaan weer aan de slag.

 

Openbaar vervoer

Gebruik van mondkapjes

Over het gebruik van mondkapjes zijn terecht veel vragen: Waar kan ik mondkapjes kopen? Hoe maak ik een mondkapje en hoe gebruik ik het? Beschermt een niet-medisch mondkapje mij tegen het coronavirus? Wat is het verschil tussen een medisch mondmasker en een niet-medisch mondkapje? Ik heb geen mondkapje, mag ik met het openbaar vervoer? 
De Rijksoverheid geeft op haar website antwoord op deze en vele andere vragen over mondkapjes. Lees ook de voorbeeldinstructie voor het maken en gebruiken van een mondkapje. Dat is zeker aan te raden als u met het openbaar vervoer reist. Daar is het dragen van een niet-medisch mondkapje vanaf 1 juni aanstaande namelijk verplicht.