Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Woerdens Kunst Lint" Alternatieve Atelierroute

publicatiedatum: zo 17 mei 2020

De Atelierroute Groot Woerden zoals we die kennen gaat dit jaar niet door. Maar er is wel een alternatief om een positief signaal af te geven en kunst te laten zien bedacht door de organisatie. Ze concentreren deze alternatieve atelierroute in de binnenstad van Woerden, omdat dit qua organisatie het meest overzichtelijk blijft

 

en door de concentratie op een beperkt oppervlak een sterker concept geeft.
Op dit moment is hier #Woerdenslint te zien. Een lint dat mensen verbindt.

 

Het idee

Laten wij een #WoerdensKunstlint maken met kunst in de etalages in de binnenstad. Cultuur is de drager van de binnenstad. Met kunst in de etalages creëren we een win/win situatie voor kunstenaars,kunstliefhebbers en ondernemers.

 

Momenteel zijn er in de Voorstraat 15 winkeliers die al tweeweken voorafgaande aan en tijdens de atelierroute kunst in de etalage hebben. We gaan proberen dit uitte breiden in de rest van de binnenstad. Bij alle kunstwerken komt informatie te staan met een QR code. Zodra deze gescand wordt komt er meer informatie over het werk en de maker.

 

Een overzicht van deelnemers met adressen is te zien op onze website en men kan een deelnemerslijst downloaden. Ook zorgen we voor de PR maken we weer een ansichtkaart die we bij VVV’s in de omgeving leggen.De alternatieve atelierroute verbinden we van onze oude datum (1eweekend september) tot onze huidige datum (1eweekend oktober). Vrijdag 4 september tot zondag 4 oktober

 

Het thema VRIJ

Dat houden we aan. In de vorige nieuwsbrief heeft u daarover kunnen lezen.  Dit thema kunt u ook gebruiken in relatie tot de coronatijd, waarin wij nu leven. Ook de publieksprijs blijft.

 

Uiteraard is dit thema niet verplicht.Voordat wij de winkeliers gaan benaderen willen we graag van u als kunstenaar weten of u aan deze alternatieve atelierroute mee wiltdoen.Iedereen die in de gemeente Woerden woont, dus ook Harmelen, Kamerik en Zegveld kan deelnemen.

  • Inschrijven:U kunt zich inschrijven tot 1 juni
  • Deelname aan de route kost 10 euro.
  • Meer informatie: www.atelierroutegrootwoerden.nl.