Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sporten voor de jeugd, wat kan/mag er?

publicatiedatum: do 30 april 2020

De gemeenten hebben van het kabinet de opdracht gekregen om afspraken te maken met de sportaanbieders over het organiseren van sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. Ook in Woerden wil men zo veel mogelijk ruimte voor sporten geven. "Als gemeente stimuleren we alle verenigingen om voor hun jeugd weer open te gaan, binnen de regels van het RIVM, "

 

de protocollen van de sportbonden en ervoor te zorgen dat kinderen weer regulier kunnen sporten. Onderstaand geven we clubs en andere sportaanbieder kaders om weer op te starten. Zo kunnen alle kinderen en jongeren weer sporten.

 

Ben je 12 jaar of jonger dan bestaat de mogelijkheid dat je binnenkort weer kunt sporten. Wil je weten wat er voor jou georganiseerd wordt?

  • Benader je eigen sportclub en informeer naar de plannen
  • Ben je geen lid van een sportclub? Informeer dan bij het BeweegteamWoerden.nl

 

Jeugd mag buiten sporten

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen buiten sporten in georganiseerd verband. Er is vanuit de organisatoren gezien altijd een volwassene bij die toezicht houdt. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiƫle wedstrijden en competitie zijn verboden. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten onder dezelfde voorwaarden als voor kinderen, maar moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen en jongeren is niet toegestaan.

Steeds geldt: geen volwassenen langs de lijn en thuis omkleden en douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis. Kinderen en jongeren gaan thuis naar het toilet. Kleedkamers en kantines blijven gesloten, net als de horecafunctie. Zorg als organisator voor desinfecterende middelen.

 

Lees alles op de liveblog van de gemeente