Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Theater-thuiskijk-tips

publicatiedatum: zo 26 april 2020

Omdat de deuren dicht zitten en er geen publiek plaats kan nemen in de zaal, kiezen sommige podia en gezelschappen ervoor om dan maar digitaal de deuren te openen. Zin in een avondje theater of muziek? Het (ook gesloten) theater in Houten verzamelde tien tips voor u met theatraal aanbod voor zowel jong als oud,

 

1) Bent u klaar met thuisonderwijs, of wilt u even tijd voor jezelf? Vermaak uw kinderen met de voorstellingen van RO Theater. De gelaarsde poes en Snorro zijn beide online te zien, zo haalt u het theater naar de woonkamer.

 

2) Zin om even lekker te lachen? Kijk bijvoorbeeld naar 'Showponies' van Alex Klaasen of naar Claudia de Breij en het door haar aangepaste lied 'Ik kom wel weer naar buiten' uit de voorstelling #NU.

3) Behalve al die spannende series op Netflix gaat er natuurlijk niets boven een mooie Shakespeare-vertelling, of wat te denken van een Grimmig sprookje? Holland Opera biedt online twee prachtige operavoorstellingen aan.

 

4) De Toneelmakerij helpt graag mee de kinderen te vermaken. Op toneelmakerij.nl delen zij gratis registraties, bijpassend educatiemateriaal en leuke opdrachten. Leuk voor jong en oud!

 

5) Theater Virus Festival
Bekende en minder bekende artiesten treden elke vrijdagavond om 20.00 uur geheel gratis, speciaal voor jou op. Dit is een initiatief van vijf Nederlandse theaters:

De Goudse Schouwburg, Theater Het Kruispunt, Theater De Leest, ATLAS Theater en Theater aan de Schie.Deze theaters zetten elke week talent van eigen bodem in de schijnwerpers. Van muziek, cabaret tot andere theaterkunsten. Het festival is er voor vrolijkheid, hoop en troost ten tijde van de coronacrisis.

6) Afgelopen jaren stonden DE VERLEIDERS in de theaters met spraakmakende voorstellingen. DE VERLEIDERS brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. Voor de thuisblijvers stellen zij hun eerste zes voorstellingen beschikbaar. Want juist nu zijn thema’s als de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy nog urgenter.

 

7) Het Concertgebouw en vijftien andere vooraanstaande Europese klassieke concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis. Samen streamen ze via Facebook elke avond om 20.00 uur een ander concert uit hun archief.

 

8) De musical 'Adèle Conny Jasperina - De Grote Drie' staat exclusief op Youtube. Producent De Graaf & Cornelissen zet de komende tijd een aantal unieke voorstellingen online. Vanaf nu kan men zich abonneren op het Youtube-kanaal van De Graaf & Cornelissen Entertainment.

 

9) Blijf, kijk en dans thuis met Conny Janssen Danst. In tijden van verplicht thuisblijven, brengen zij graag hun voorstellingen naar de woonkamers van dansliefhebbers!

 

10) Jakop Ahlbom Company bekend in Houten van de voorstellingen 'Horror', 'Innenschau' en 'Lebensraum' heeft twee voorstellingen online geplaatst. Deze kunt u vanuit uw huiskamer bekijken. Ze beginnen met 'Het Leven een Gebruiksaanwijzing'. Een locatievoorstelling uit 2013 die nooit een tournee heeft gehad. Benieuwd? Ga naar de website van Jakop Ahlbom Company om uw aan te melden en u ontvangt meteen de Vimeo link.

 

Bovenstaande tips komen van:

Arjen Berendse en Cherany Emck (theater aan de Slinger)