Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Akoestival en kunstmarkt 2020 ?

publicatiedatum: do 7 mei 2020

Naar aanleiding van de Corona crisis heeft het bestuur van Soap moeten besluiten dat het Akoestival op 6 september a.s. helaas niet door zal gaan. Er is een sprankje hoop op nadenken over een klein alternatief maar dat is afhankelijk van de "ontwikkelingen". In het bericht, vreemd genoeg, geen enkele mededeling over de, gelijktijdige, kunstmarkt.

 

Het lijkt ons dat een (kleinschalig) beperkt, en onder strikte voorwaarden toegankelijk, akoestival(letje), en een kunstmarkt(je) met vereende krachten, te organiseren en te financieren moet zijn.

Op rpl, (zie hieronder) zegt het bestuur o.a., te vrezen dat de sponsoren afhaken. Begrijpelijk, maar dan denkt u misschien, gelukkig is er het CPW dat voor een verantwoord en kleinschalig "feestje" nog wel wat subsidie/fondsen in hun " Loket Culturele Zaken" of in hun "reservering voor vernieuwende initiatieven" moet hebben? ("wij hebben nog niet van heel veel "vernieuwende" initiatieven vernomen in caronatijd")

 

CULTUURPRIJS

En daarboven is er gelukkig ook nog de gewonnen cultuurprijs 2019 voor dit evenement (€ 3.000,-) Hopelijk nog niet uitgegeven?

 

KUNSTMARKT

En dan die gelijktijdige kunst markt (organisatie het CPW) kunnen zij bekendmaken of die die "kleinschalig en beperkt" doorgaat? of óók zal worden afgeblazen(op de site of facebook is hierover niets te vinden )

Redactie CL

 

 

 

Uit Bericht RPL

 

Het Akoestival van Woerden gaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet door. Dat zegt voorzitter van het festival, Roel van der Bij in RPL Actueel. Van der Bij noemt het dramatisch wat er momenteel gebeurd. Hij vreest niet aan sponsors voor het festival te kunnen komen omdat die het zelf lastig hebben.
 
foto v.d. Bij, rpl