Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Oproep: stuur ons uw foto’s van de coronacrisis

publicatiedatum: wo 15 april 2020

RHC Rijnstreek en Lopikerwaard roept op om foto's in te zenden om vast te leggen hoe bijzonder onze samenleving er nu uitziet tijdens deze coronacrisis. Zo kunnen we samen de indrukken van deze periode te bewaren voor toekomstige generaties.

 

Door de coronacrisis leven we in unieke tijden, waaraan de herinneringen blijvend zullen zijn. Het zal echter ook nodig zijn om indrukken van deze periode te bewaren voor toekomstige generaties, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van hoe het was.

 

Op den duur zullen de deelnemers van het RHC – de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – hun archieven over deze crisis aan ons overdragen en worden ze beschikbaar gemaakt voor onderzoek.

 

Maar er gebeurt natuurlijk ook veel buiten de overheid om: het persoonlijk leed is ongekend, de impact van de crisis op het dagelijkse leven is groot en de economische gevolgen zijn vooralsnog niet te overzien.

 

Om in de toekomst ook aan die ervaringen recht te doen roept het RHC u op om foto’s in te zenden van de crisis. Woont of werkt u in een van de bovengenoemde gemeenten? Of heeft u te maken met het waterschap? Dan zouden we u willen vragen om uw foto’s van de crisis te sturen naar rhc@woerden.nl.

 

Bij het aanleveren van de foto’s zouden we u willen vragen om zo specifiek mogelijk te zijn over het onderwerp en de datering van de foto’s. Ook vragen we u rekening te houden met de mogelijkheid dat we bepaalde foto’s niet accepteren vanwege privacy of auteursrecht.

 

Doe je mee? https://rhcrijnstreek.nl/…/oproep-stuur-ons-uw-fotos-van-d…/

 

Openingsfoto dagblad noorden