Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kids thuis: Héél Véél te doen !!!

publicatiedatum: za 2 mei 2020

Op internet is veel te vinden met educatie, spelletjes en knutselen voor de kids. Soms heel creatief en uitdagend, soms ingewikkeld en soms simpel iets leuks van een wc rolletje maken. We zetten hieronder wat sites voor u op een rij.

 

Soms is er een reclameboodschap die je weg moet klikken, soms is er een fooienpot waar u, als u tevreden bent over het gebodene, een donatie in kunt doen, soms is er een gratis deel en, als je verder of meer wilt, een deel waarvoor je verzocht kan worden om "iets" te betalen. Maar veel, verassend veel veel is gratis en vaak van hoge kwaliteit.

 

De redactie CL

 

We vullen onderstaande lijst steeds aan zeker tot eind april! (kikker in je bil (;-)  

 

  • School TV :  Filmpjes en opdrachten voor alle leeftijden (van 0 t/m 18 jaar)
  • Taartrovers Thuis!  Dit is een online programma voor peuters en kleuters met bijzondere, korte films met daaraan verbonden speelse, creatieve en onderzoekende activiteiten.
  • Buro Bis: online theaterlessen voor kids op ma, wo, vr

 

 

 

  • tussenkunstenquarantaine : boots een meesterwerk na met 3 dingen in huis
  • Botanische tuinen: de tuin als "lab" proefjes die je zelf in de tuin of thuis kunt uitvoeren, met werkbladen enz,. (bovenbouw)
  • Leuk met kids:  héél veel knutsel en speel ideeen. voor binnen en buiten, ook voor Pasen.

 

 

 

DigiGympies:  bewegingsoefeningen, spelletje, challenges en uitdagingen.

 

Games: of iets gratis is- en hoe- is niet altijd duidelijk  op sommige gamesites en verschilt, soms, per dag! let dus zelf op, ook op de gegevens die je "prijsgeeft")

Smartgames on line : Word nu lid en krijg GRATIS toegang tot al onze logische denkspellen. Houd je scores bij, los honderden educatieve opdrachten op en veel meer!