Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gemeenteraad: Dank u wel, wij denken aan u

publicatiedatum: do 2 april 2020

Uit nieuwsbrief Gemeenteraad: "Raadswerk gaat niet alleen over het beoordelen van fikse stapels beleidsstukken. Juist niet. Raadswerk is ook volksvertegenwoordiger zijn: horen wat u beweegt, waar u wakker van ligt of wat uw wensen zijn. Dat kan nu even niet in de raadszaal, op de markt of bij de dorpsvergadering. Daarom schreef de raad onderstaande brief aan alle inwoners.

 

"Wij zijn trots op Woerden, dat is wat ons bindt in de gemeenteraad. Zo verschillend als we zijn, we delen onze liefde voor deze gemeente, haar inwoners en ondernemers. Dat was altijd al het geval en nu nóg meer.

Wij zijn trots op die typische Woerdense handen-uit-de-mouwen mentaliteit en saamhorigheid die nu zo goed te voelen is.


Trots. 
Wij zijn trots op de vele initiatieven van inwoners om elkaar te steunen met kaartjes of boodschappen; trots op de vrijwilligers die onze Voedselbank open houden; trots op Buurtwerk en Hart voor Woerden die het platform voor coronahulp zijn gestart; trots op alle vrijwilligers die zich daar melden; trots op de inwoners die lieve kaartjes achterlaten bij de kliko’s om onze vuilnismannen een hart onder de riem te steken; trots op de scholen die binnen enkele dagen digitaal onderwijs op de rit hadden; trots op de ondernemers die zich ondanks eigen tegenslagen nu zo hard inzetten voor anderen; trots op de medewerkers van de gemeente in de crisisteams en hoe zij ons dagelijks blijven informeren.

En wij zijn trots op al die andere mensen die samen het beste weten te maken van een moeilijke situatie. U geeft ons hoop, voor nu en voor later.


Dank u wel.
En hoe pijnlijk het aanzicht ook is, wij zijn zelfs trots op de lege straten van Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen omdat u zo massaal gehoor geeft aan de oproep om thuis te blijven.

Wij leven mee met iedereen die ziek is, met families en vrienden van hen die zijn overleden, met mensen die eenzaam zijn of bang zijn. Wij zien uw zorgen en denken aan u.

In twee weken tijd is de wereld op z’n kop komen te staan. Dat is onwerkelijk. Een beetje grappend gaven wij elkaar drie weken geleden ‘een elleboog’ in plaats van de gebruikelijke hand aan het begin van onze raadsavond. Nu zoeken we naar een veilige manier om noodzakelijke besluitvorming in de gemeenteraad door te laten gaan. En ook dat is onwerkelijk. Want wat is noodzakelijk? We praatten drie weken geleden nog met inwoners over bezuinigingen van 6 miljoen. Hoe anders zou dat gesprek nu al zijn geweest? En hoe anders wordt dat gesprek nog de komende maanden? Het vraagt moed om vooruit te durven kijken en door te blijven gaan in een tijd waarin zoveel zekerheden weggevallen zijn.

Eén zekerheid blijft voor ons overeind. Dat bent u. Zo verschillend als we zijn, wij zijn er voor u. Wij weten dat er zorgen bij u leven en vragen of wensen voor de toekomst. Ook nu – juist nu – horen wij graag van u. Het moet even telefonisch of digitaal helaas. Maar zodra het kan, schudden we u weer de hand."


Job van Meijeren (CDA Woerden) j.vanmeijeren@cdawoerden.org | 06 21590947

Jaap van der Does (LijstvanderDoes) LijstvanderDoes@gmail.com

Marieke van Noort (Prog Woerden) mariekevannoort@progressiefwoerden.nl |06 51618668

Simon Brouwer (ChristenUnie – SGP)simonbrouwer@cusgpwoerden.nl |06 21221653

 

Wout den Boer (STERK Woerden)wout.den.boer@sterkwoerden.nl

 

Saskia van Altena (D66)saskia@d66woerden.nl | 06 26248654

 

Florian van Hout (De Woerdense VVD) f.vanhout@vvdwoerden.nl | 06 18865840

Hendrie van Assem (Inwonersbelangen)hendrievanassem@inwonersbelangen.nl

Reem Bakker (Fractie Bakker) raadslidreembakker@gmail.com

Wilma de Mooij (SP) fractiewoerden@sp.nl