Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuw-Middelland: meer waarde voor Woerden

publicatiedatum: ma 23 maart 2020

De omvorming van Middelland-Noord naar een gemengd stedelijk woongebied gaat voortaan verder onder de projectnaam Nieuw-Middelland. De naam, een nieuwe huisstijl en de website www.nieuw-middelland.nl werden op donderdag 12 maart onthuld tijdens een netwerkbijeenkomst. (De bijeenkomst vond plaats net voor de afkondiging van nieuwe maatregelen tegen het coronavirus)

 

 Alle informatie over de ontwikkelingen op Middelland-Noord is nu goed herkenbaar en staat overzichtelijk bij elkaar. Voor eigenaren en huurders van panden, woningzoekenden, omwonenden en andere belangstellenden is het daardoor makkelijker om informatie te vinden en op de hoogte te blijven.

 

promotiefilmpje

De bijeenkomst ging van start met een promotiefilmpje voor Nieuw-Middelland. Daarbij werd ook de nieuwe projectnaam onthuld. Wethouder Arjan Noorthoek: “De naam Nieuw-Middelland past wat mij betreft uitstekend bij dit gebied. Er is vernieuwing en er verandert veel, maar we veranderen niet alles tegelijk. De ontwikkelingen zijn wel heel belangrijk, want we willen de vaart erin houden. We zijn immers hard op zoek naar voldoende betaalbare woonruimte voor alle doelgroepen. Via de website en de nieuwsbrief kunnen we nu initiatiefnemers en inwoners op de hoogte houden. Geen overbodige luxe bij dit gebied dat volop in beweging is.”

 

Bijpraten
De netwerkbijeenkomst over Middelland-Noord was alweer de zevende op rij. Net als de vorige keren was het gezelschap divers. Speciale spreker was de gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht. Hij benadrukte dat er in de omgeving van station Woerden diverse ontwikkelingen gaan plaatsvinden waaronder Nieuw Middelland: “Voor de inwoners van Woerden is het van groot belang dat er aandacht is voor een goede bereikbaarheid en ontsluiting van dit gebied.”
Verder waren er circa 60 eigenaren en gebruikers van panden in Middelland-Noord en andere partijen die een relatie hebben met de ontwikkeling van Middelland. De aanwezigen lieten zich bijpraten over de structuurvisie voor Middelland-Noord en over diverse lopende initiatieven. Dennis Maaswinkel, eigenaar van KAS (voorheen MeetINoffice) lichtte toe welke maatregelen zij hebben genomen om hun pand aan De Bleek 13 aan te passen aan veranderende klimaatomstandigheden.

 

Toekomstbestendig, duurzaam en gevarieerd
De komende jaren vinden de eerste zichtbare vernieuwingen plaats in Nieuw-Middelland. Geleidelijk verandert het bestaande bedrijven-/kantorengebied in een gemengd stedelijk woongebied. Samen werken we aan een toekomstbestendig, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig Nieuw-Middelland, dat op termijn plek kan bieden aan circa 1800 tot 2400 nieuwe woningen voor diverse doelgroepen. Passend bij de maat van Middelland, moeten ook nieuwe voorzieningen zoals horeca, kleinschalige werkunits, maatschappelijke voorzieningen (scholen, zorg) en, op termijn, een supermarkt in belangrijke mate bijdragen aan de levendigheid.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over Nieuw-Middelland? Ga dan naar www.nieuw-middelland.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief. Dan blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.