Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nederland schoon geannuleerd!

publicatiedatum: ma 16 maart 2020

Ook Nederland Schoon heeft moeten besluiten dat de Landelijke Opschoondag op 21 maart niet door gaat in verband met het corona virus. Zij hebben de richtlijnen en adviezen van het RIVM de afgelopen dagen aandachtig gevolgd en op basis van de laatste ontwikkelingen besloten het evenement te annuleren.

 

 

Wij sluiten ons aan bij dit besluit waardoor de Opschoondag in Woerden op 21 maart niet doorgaat.

Tijdens de Landelijke Opschoondag maken inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen een gebaar voor een 100% zwerfafvalvrije leefomgeving, door samen in actie te komen in de buurt van hun huis, onderneming, clubhuis of school. En juist dat samenkomen wordt door het RIVM de komende tijd afgeraden. Daarom hebben we besloten om de Landelijke Opschoondag niet te laten doorgaan.

We vragen alle enthousiaste deelnemers aan de Landelijke Opschoondag om zich bij dit besluit aan te sluiten. Organiseer je zelf een actie met meerdere deelnemers? Dan is het goed om deze deelnemers te laten weten dat jouw actie op 21 maart niet doorgaan.

We vinden het uiteraard heel jammer maar gezondheid gaat voor. Het goede nieuws: je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen. We hopen dan ook van harte dat iedereen die het geweldige initiatief nam om op 21 maart op te schonen, zijn of haar actie op een later moment opnieuw op de kaart zet.