Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘Tegel eruit, plantje erin’

publicatiedatum: do 19 maart 2020

Inwoners van gemeente Woerden kunnen op zaterdag 28 maart a.s. bij tuincentrum De Bosrand een tuintegel inwisselen voor een gratis plant. De actie ‘Tegel eruit, plantje erin’ heeft als doel om de gemeente én de rest van Nederland groener te maken. Bovendien zorgt groen voor verkoeling in hete zomers én voor een goede afwatering na hevige regenbuien.

 


Verstening van tuinen tegengaan

Door mee te doen met ‘Tegel eruit, plantje erin’ kunnen tuinbezitters heel makkelijk de natuur in hun eigen omgeving een handje helpen. Dat is hard nodig, want ruim een derde van het tuinoppervlak in Nederland is ‘versteend’. Op sommige plekken is soms zelfs meer dan de helft van de voor- of achtertuinen betegeld of bebouwd en dat is niet goed voor de natuur, maar ook niet voor mensen.

    Door als gemeente, inwoners en ondernemers de handen ineen te slaan, zorgen we voor een klimaatbestendig, biodivers en leefbaar Woerden.

Weetjes over de planten

Voor deze actie zijn planten geselecteerd die goed kunnen tegen het Nederlandse klimaat en zorgen ook voor meer vlinders, vogels en bijen in de tuin. Tuinbezitters die een tegel komen inwisselen voor een plant krijgen informatie mee die nodig is om de plant op de juiste plaats te planten en te kunnen onderhouden.
Voorwaarden

    Bij inlevering van 1 tegel bij de actiekar, ontvangt u 1 plantje.
    Per huishouden kan er maximaal 1 tegel ingeleverd worden.
    De tegel is minimaal 30x30 cm. (of in totaal 30x30 cm.).
    De inruilactie is alleen geldig op zaterdag 28 maart tussen 11 en 14 uur bij tuincentrum De Bosrand.
    Bij vermoeden van misbruik is gemeente Woerden gerechtigd deelname ongeldig te verklaren.