Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

De maatregelen tegen Carona DD 12-03-2020

publicatiedatum: do 12 maart 2020

Hieronder de mededeling van 12 maart 2020 op het gemeenteblog dat gaat over de recentste ontwikkelingen rond het Caronavirus. De hieronder genoemde maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart.

 

De maatregelen voor iedereen in Nederland zijn:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken (ouderen en personen met verminderde weerstand).
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Vragen?
Kijk eerst op de website van de Rijksoverheid. Daar staan uitgebreide vraag en antwoordlijsten. U kunt ook bellen met 0800-1351 (van 8.00 – 20.00 uur). Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor reisadvies.

 

De liveblog zelf bekijken kan HIER