Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Museum dicht, Voorstellingen geannuleerd ENZ,.

publicatiedatum: vr 13 maart 2020

LET OP - Het museum Woerden is tot nader order helaas gesloten! i.v.m. de verspreiding van het coronavirus. - Ook het theater van het Klooster is dicht - De musical-voorstellingen van sterallures helaas ook niet door zoals ook veel sportwedstrijden/trainingen. De bibliotheek blijft open maar activiteiten gaan niet door! En ... hoe is het om in quarantaine te verblijven?

 

Helaas moet Sterallures mededelen dat de voorstellingen van Ja zuster, nee zuster, gecanceld moeten worden in verband met corona.
De regering heeft zo juist besloten om evenementen groter dan 100 man te cancelen.

Vedere informatie volgt nog, blijft u alstublieft onze sociale media in de gaten houden voor verdere berichten. Deel dit bericht zo veel mogelijk. : Sterallures.

 

  • Museum: Tot 1 april mogen in het hele land per 'event' niet meer dan 100 mensen bijeen zijn, is de nieuwe regel ook voor musea. Hebben musea meer dan 100 bezoekers in huis, dan moeten ze per vandaag sluiten. De berichten zijn niet duidelijk of het om maximaal 100 mensen tegelijk in huis gaat, of 100 bezoekers per dag.

Stadsmuseum Woerden en Stadsmuseum Rhenen hebben besloten tot afgelasting van de opening van de  opening van 'Jong en Bevrijd. Ooggetuigen van WO II vertellen’. Voornamelijk omdat op beide lokaties de ruimtes klein en al gauw erg vol zijn. Bovendien behoren zeker de ooggetuigen tot de risicogroep. Nadere berichten over een officiële opening of een alternatief volgen.

Om ook onze vrijwilligers en medewerkers geen extra risico te laten lopen is ook besloten dat Stadsmuseum Woerden vanaf morgen dicht gaat tot nader order. De tentoonstelling wordt wel gewoon komende week opgebouwd en we open zo snel mogelijk weer open te gaan zodat u wel de tentoonstelling kunt komen bekijken. We vragen u om onze website en/of Facebookaccount in de gaten te houden. Ook zullen we de buitenvitrine voor nadere berichten gebruiken.

 

  • Bibliotheken:  Bibliotheken blijven open maar activiteiten in de vestigingen mogelijk komen te vervallen, ze melden verder; houd onze website in de gaten voor meer informatie. Wij blijven bezoekers actief informeren over de maatregelen die momenteel gelden. Deze maatregelen zijn: Heb je klachten, zoals verkoudheid, koorts of hoesten, dan verzoeken wij je vriendelijk om geen gebruik te maken van de fysieke locaties van de Bibliotheek.

 

  • Dansavonden Promenade: Gaan door maar maximaal 100 bezoekers en extra hygiëne maatregelen.

 

  • Het congres School & Armoede van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) is afgelast. Het evenement zou 28 maart in Woerden plaatsvinden.
  • Sportwedstrijden en trainingen. onzeker is wat wel en niet doorgaat (zo gaan veel activiteiten van de MHC niet door en is VEP t/m/ 31 maart dicht.) check e.e.a. op de site van de betreffende sportclub

 

Isolatie

Ook zijn in Woerden mensen in contact geweest met het virus. Het overkwam ook een jonge scholiere. Via onderstaande link kunt u het hele artikel  van Tamara Uildriks lezen over hoe dat kwam en hoe dat is (redactie)

 

Linde (18) zit in thuisisolatie door het coronavirus: 'Ik voel me niet heel ziek'

Bron website NPO 3 (fm)