Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Genomineerden vakjury RijnKUNSTprijs bekend

publicatiedatum: wo 11 maart 2020

De vakjury van de RijnKUNSTprijs 2020 heeft haar keuze gemaakt. De jury bestaande uit Karel van den Bosch (Cultuurlokaal), Sietse Goverts (kunstenaar), Karin Vredenbregt (kunstenaar) en Teatske de Jong (Stadsmuseum), was blij verrast door het aantal én het hoge niveau van de 28 inzendingen.

 

‘Dit niveau en de onderling enorme verschillen in gebruikte technieken en materiaalkeuze maakte dat het jureren niet eenvoudig  was’, aldus Karel van den Bosch. ‘Maar het bekijken van de werken, de creatieve vondsten, de vrije omgang met het thema, het getoonde vakmanschap was daardoor een meer dan plezierige bezigheid voor de juryleden’.

 

Er waren werken bij waar grote zeggingskracht uit sprak, er waren werken die, zo voelde de jury dat, meer “lagen” en persoonlijke boodschappen “camoufleerden” dan het werk op het eerste gezicht aan ons toonde.
De genomineerden voor de 2D-prijs zijn:
1.       Marian de Jong met ‘Gevangen in geborgen verleden…’
2.       Fonds van der Reep met ‘De grot’
3.      André Zentveld met ‘Schone schijn’
4.      Inge Sips met ‘Het geschenk voor Troje’

De genomineerden voor de 3D-prijs zijn:
1.      Diklah Zohar met ‘De nieuwe kleren van Athene’
2.      Mieke Freyee-Roling ‘Bijna onzichtbaar, totdat je de top hebt bereikt’


STEMMEN

Tot 20 maart 15:00 uur kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.  Op zaterdag 21 maart om 14:00 uur worden alle winnaars bekend gemaakt, ook in de bibliotheek. De winnaars krijgen dan een trofee, gemaakt door AFA B.V. Maatwerk in Metaal.

De werkstukken blijven in de bibliotheek te zien tot 28 maart.

Alle inzendingen zijn hier te bekijken, voor wie niet naar de bibliotheek kan komen:
http://kunstaandenrijn.nl/wp-content/uploads/2020/03/20200303-Definitief-overzicht-inzendingen-Rijnkunstprijs.pdf
Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.
Onze website: www.kunstaandenrijn.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/