Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kiki Schippers (weer) genomineerd

publicatiedatum: do 12 maart 2020

Naast Alex Klaassen, Arjen Lubach, Brigitte Kaandorp, Mike Boddé en Yvonne van den Eerenbeemt is de Woerdense Kiki genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Allemaal zijn ze kanshebbers voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen theaterseizoen In vijf jaar tijd is Kiki 4 keer voor deze prijs is genomineerd.

 

In 2016 was dat voor het eerst met "Guus", in 2017 won Schippers de prijs met het nummer "Er spoelen mensen aan", dat ze samen schreef met Rolf Verbaant. Vorig jaar was ze genomineerd met haar nummer "Alles komt goed".

 

De prijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en wordt sinds 1992 jaarlijks toegekend aan een uitvoerend artiest, tekstschrijver en componist voor het beste Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen seizoen.

Op maandag 30 maart vindt de bekendmaking van de winnaar plaats in Theater Bellevue te Amsterdam. De uitreiking van de prijs, samen met een geldbedrag van 3.500 euro, is tevens de opening van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

klik op de foto voor het you tube filmpje