Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

2 daagse expo Fons van der Reep

publicatiedatum: di 10 maart 2020

in het weekend van 28 en 29 maart exposeert Fons van der Reep in het atelier van de Kunstkring aan de Edisonweg ruim 40 aquarellen van de laatste 3 jaar. Hij toont een breed scala aan onderwerpen, bloemen, dieren, stadsgezichten, landschappen, portretten, vervallen interieurs. De expositie is geopend van zaterdagmorgen 10.00 uur tot en met zondagavond 20.00 uur.

 

Aquarellen-expositie Fons van der Reep


Fons vertelt hierover: "Het is een ontzettend lastige techniek die veel feeling op je materiaal vraagt en de ervaring wat het papier met de verf doet in diverse natte en drogende stadia.

 

Er zijn aquarellisten die impressionistisch schilderen zoals Alvaro Castagnet en Umberto Rossini en andere die bijna fotografisch, zoals de portretten door Misulbu of zelfs abstract zoals Michelle Kral werken. De uitdaging is dat je weinig kunt corrigeren.

 

De papiersoort is erg belangrijk. De ene is harder van structuur dan de ander en als het oppervlak beschadigd is door wegpoetsen, blijf je dat zien. Even eroverheen schilderen gaat niet werken. Het is, naar mijn gevoel, meer nog dan acryl- of olieverf een boeiende maar heel gevoelige techniek. 

 

Ik ben er dan ook nog lang niet op uitgekeken en op zoek naar een eigen stijl"

 

Locatie: Adres atelier:
KUNSTKRING WOERDEN Edisonweg 9b 3442 AC Woerden